"Faraoni" ponovo prvaci Afrike

Fudbalska reprezentacija Egipta odbranila je trofej afričkog Kupa nacija pošto je u finalnoj utakmici u Luandi savladala selekciju Gane rezultatom 1:0 (0:0).

Strelac je bio Mohamed Nađi u 85. minutu.

Pogotkom rezerviste Nađija Egipćani su ostvarili podvig i osvojili ukupno sedmu titulu prvaka Afrike, a treću uzastopnu, što do sada nikome nije pošlo za rukom. Njihov trijumf je potpuno zaslužen, jer su na turniru u Angoli dobili sve utakmice prikazavši superiornu igru.

Trofej kontinentalnog šampiona došao je Egipćanima kao "melem na ranu" posle šokantne eliminacije u baražu za prvenstvo sveta. Egipat je, naime, u novembru poražen od Alžira na neutralnom terenu u Sudanu rezultatom 1:0, čime se oprostio od svetske smotre u Južnoj Africi.

Podmlađeni sastav Gane, kojeg predvodi srpski stručnjak Milovan Rajevac, nije imao sreće u finalu, ali osvajanjem drugog mesta nije razočarao. Ispostavilo se da je izostanak povređenog najboljeg igrača, Mikaela Esjena iz Čelsija, bio nenadoknadiv.

Novu šansu za dokazivanjem Gana će imati na predstojećem Mondijalu u Južnoj Africi, gde će se takmičiti u D grupi sa Srbijom, Nemačkom i Australijom.

Turnir u Angoli održan je u senci napada na fudbalere Togoa, koji su kasnije odustali od takmičenja. Reprezentativci te zemlje napadnuti su 8. januara na putu za Luandu i tom prilikom ubijeni su jedan od trenera tima i predstavnik za štampu nacionalne federacije, a više ljudi je bilo ranjeno.

Naredni afrički Kup nacija 2012. godine zajednički će organizovati Gabon i Ekvatorijalna Gvineja.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво