Читај ми!

Minimalac Partizana protiv Kolubare, crno-beli čekaju proleće sa zalihom od pet bodova

Pobedom nad Kolubarom u 21. kolu Linglong Superlige, fudbaleri Partizana na zimsku pauzu odlaze sa pet bodova prednosti u odnosu na večitog rivala Crvenu zvezdu. Crno-beli nisu blistali u Humskoj, ali su golom Meniga probili čvrst bedem gostiju.

Partizan je protiv Kolubare došao do bodovo mnogo teže nego što se očekivalo, pa je ekipa Aleksandra Stanojevića završila prvi deo sezone na prvom mestu, sa pet bodova viška u odnosu na Crvenu zvezdu.

Utakmica u Humskoj nije opravdala očekivanja, crno-beli su teško dolazili do gola protivnika, a na kraju je presudio pogodak Meniga u 67. minutu, kojim je Partizan došao do 19. pobede u sezoni.

Velikih kadrovskih problema imao je Stanojević pred poslednji meč u polusezoni, alo to ne opravdava lošu igru crno-belih u većem delu meča.

Gosti iz Lazarevca došli su u Humsku sa jasnom namerom da odbrane svoj gol, p golman crno-belih Stevanović uopšte nije imao posla za 90 minuta fudbala.

Crno-beli su bili bolji rival, imali su terensku inicijativu, ali su na teškom terenu još teže stvarali prilike za gol.

Već u 10. minutu poništen je gol Milovanovića zbog ofsajda, da bi najbolju priliku za domaćina propustio Živković, kojem je golman Kolubare Stanivuković fantastično odbranio udarac sa ivice kaznenog prostora.

Stanojević je već na poluvremenu izvršio dve ofanzivne izmene, u igru je ušao najbolji strelac ekipe Rikardo Gomeš, koji je bio van stroja prethodnih 10 dana.

Crno-beli su zaigrali agresivnije, što je donelo rezultat u 67. minutu. Posle kornera se stvorila velika gužva u petercu gostiju, a ana izbijenu loptu naleteo je menig i preciznim udarcem savladao Stanivukovića.

Do kraja meča nije bilo velikih uzbuđenja, crno-beli su imali nekoliko opasnih napada, ali bez završnice, dok gosti nisu uspeli ozbiljnije da ugroze gol Stevanovića.

Partizan je još ranije obezbedio titulu jesenjeg prvaka, a u prolećni deo sezone ući će sa pet bodova više u odnosu na Crvenu zvezdu.

I to je jedino čime navijači crno-belih ogu biti zadovoljni.

Superliga, 21. kolo:

Sreda:

Čukarički - Radnički 1923 2:0

Četvrtak:

TSC - Crvena zvezda 2:3

Proleter - Radnički Niš 2:0

Subota:

Partizan - Kolubara 1:0

Novi Pazar - Vojvodina 1:1

Napredak - Spartak 1:0

Nedelja:

13.00 Radnik - Mladost

15.00 Voždovac - Metalac

Tabela:

1. Partizan 59
2. Crvena zvezda 54
3. Čukarički 38
4. Vojvodina 30
5. Napredak 30
6. Radnički Niš 27
7. Spartak 27
8. TSC 26
9. Voždovac 26
10. Proleter 24
11. Kolubara 23
12. Radnik 21
13. Mladost 21
14. Novi Pazar 17
15. Mladost 16
16. Radnički 1923 16

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво