Читај ми!

Partizan čeka rivala u Ligi konferencija, Zvezda "preskače" žreb u Nionu

Ponedeljak, 13. decembar, dan je kada će u sedištu Evropske fudbalske unije (UEFA) biti organizovani žrebovi za nokaut fazu tri najveća takmičenja – Ligu šampiona, Ligu Evrope i Ligu konferencija. Od 12 časova počinje izvlačenje parova osmine finala Lige šampiona, ali će za srpske klubove mnogo interesantniji biti kasniji program. Crvena zvezda "preskače" žreb u Nionu jer se direktno plasirala u osminu finala Lige Evrope (od 13.00 biće izvlačeni parovi šesnaestine finala), dok će Partizan od 14 sati saznati sa kim će igrati na proleće u Ligi konferencija.

Neće Crvena zvezda biti deo žreba Lige Evrope ovog ponedeljka, ali će pomno pratiti dešavanja u Nionu jer će saznati imena potencijalnog rivala u daljem toku takmičenja.

Izabranici Dejana Stankovića su kao prvi u grupi došli do istorijskog rezultata i preskočili jednu rundu, zbog čega će se na žrebu naći 25. februara 2022. godine, dan nakon što mečevi plej-of nokaut runde budu završeni.

To ne znači da će manjkati uzbuđenja, pošto će ove sezone u drugom po jačini evropskom takmičenju igrati velikani poput Barselone, Porta i Borusije Dortmund, ali i Atalanta, Sevilja, Zenit...

Izvlačenje parova u Ligi Evrope počinje od 13.00, kada u Švajcarskoj bude završeno sve što ima veze sa Ligom šampiona.

Srbija ove sezone ima dva predstavnika koja su prezimila u Evropi, pošto je Partizan uspeo isto da učini u Ligi konferencija. Crno-beli su se kao drugi u grupi plasirali dalje i tokom dana će saznati ko dolazi u Humsku.

Žreb počinje u 14 sati, a potencijalni rivali srpskom klubu su Seltik (Škotska), Fenerbahče (Turska), Lester siti (Engleska), Olimpik Marselj (Francuska), Mitjiland (Danska), PSV (Holandija), Rapid Beč (Austrija) i Sparta Prag (Češka).

U slučaju da to bude Mitjiland, Danci će ponovo u Beograd jer su bili u istoj grupi sa Crvenom zvezdom u Ligi Evrope.

Ekipe koje momci Aleksandra Stanojevića ne mogu da izvuku su Makabi Tel Aviv (Izrael), Bodo Glimt (Norveška), Randers (Danska), Slavija Prag (Češka), PAOK (Grčka), Karabag (Azerbejdžan), Totenhem (Engleska)/Ren (Francuska).

Partizan će u nokaut fazi Konferencijske lige igrati 17. februara u gostima, a onda 24. februara 2022. na svom terenu u Humskoj.

Već je spomenuto da program u Nionu počinje u 12 i da na žrebu neće biti Barselone, prvi put posle skoro dve decenije, ali će ostalih 16 ekipa jednako želeti da podignu "ušati pehar".

Kada se pogledaju šeširi, očigledno je da ćemo već u prvoj rundi nokaut faze videti nekoliko derbija, zbog činjenice da su kao drugoplasirani prošli Pari Sen Žermen, Atletiko Madrid i branilac titule Čelsi.  

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво