Читај ми!

Stanković: Čeka nas teško gostovanje

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković istakao je da njegov tim očekuje teško gostovanje u Lučanima sa domaćinom koji ima vrlo specifičan i neugodan stil igre. Iako će tim nastupiti u znatno izmenjenom sastavu zbog povreda igrača, očekuje da će crveno-beli nastaviti uspešnu pobedničku seriju.

Crvena zvezda od 13 časova i 30 minuta u nedelju gost je Mladosti u okviru 17. kola Superlige Srbije, a šef stručnog štaba Dejan Stanković se osvrnuo na protekli naporan ritam utakmica.

"Završili smo Kup, znao sam da utakmica neće biti briljantna i nisam mogao realno da očekujem da će to biti tečna igra i efikasnost. Radili smo vredno na pauzi, spremali smo se za ciklus od devet utakmica koje igramo u ritmu četvrtak - nedelja. Sipali smo benzin, sve u cilju pripreme za ritam koji nas očekuje.", konstatovao je Stanković.

Analizirajući stil igre suparnika konstatovao je da uprkos tome što imaju specifičnu taktiku, od svog tima očekuje maksimum i da je već na startu meča prevaziću.

"Nema izgovora sutra, iako nas čeka težak teren i neugodno gostovanje. Namučili smo se i na Marakani protiv njih dobivši ih 1:0, ali uz mnogo poteškoća. Reč je o timu koji gaji isti stil igre već dugo, sa dosta presinga i 1 na 1 situacija po celom terenu. To je njihova taktika i odlika stručnog štaba. Radili smo analize, ponovićemo to sa ciljem da ih što više namučimo i što pre postignemo gol. U takvom meču, rani pogodak na tvojoj strani ti olakšava posao. Mene je malo iznenadila Mladost sa lošim startom. Međutim, izdigli su se, vratili su im se neki igrači, sada su napravili niz dobrih rezultata, tako da nas čeka teško gostovanje."

Strateg crveno-belih je posebno govorio o zdravstvenom biltenu tima istakavši da će to bitno izmeniti startnu postavu.

"Ne možemo da računamo na Sanoga i Nikolića koji su van stroja, a ista situacija je sa Falkom i Dionijem. Ostali će biti na raspolaganju, već smo ušli u ritam odmaranja i spremanja utakmica, čeka nas trening, pa ćemo detaljnije znati kako ćemo izaći sutra. Takođe, situacija sa Kangom je takva da je stigao, ali mu je preminuo otac i dobio je podršku od svih nas, kao i vreme da bude s porodicom u tako teškom trenutku. Biće na raspolaganju, on ima želju da igra, jednostavno je takav, da se on pita uvek bi bio na terenu. Situacija sa Borjanom je takva da je on stigao juče u toku dana i da ćemo se videti kasnije na treningu. Navikao je on na ovakav ritam, ali ćemo popričati, pa videti da li će braniti sutra.", zaključio je
Stanković.

Na početku konferencije Dejan Stanković je uputio saučešće porodici Lale Nikolića, legendarnog ekonoma reprezentacije, istakavši da je tokom dugog staža u nacionalnom timu ispratio i dočekao mnoge velike ljude i igrače, da je od njega imalo puno toga da se čuje i nauči. 

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво