Читај ми!

Igor Matić: Piksi uverio igrače da veruju u sebe, ovako reprezentacija treba da izgleda

Igor Matić, član Fudbalskog saveza Srbije, izjavio je za RTS da je Dragan Stojković Piksi jedan od najzaslužnijih za plasman reprezentacije Srbije na Svetsko prvenstvo.

Matić tvrdi da je Piksi učinio da svi poveruju u uspeh fudbalske reprezentacije.

"Čovek treba da veruje u velike stvari, jer se onda i ostvare. Iskreno sam verovao, bio sam prethodnih dana sa ekipom, selektor je prenosio energiju, bio pun samopouzdanja i videvši to i mi svi ostali sa strane smo počeli da verujemo", rekao je Matić.

Član FSS-a i nekadašnji fudbaler istakao je da je selektor mentalno pomogao vrhunskim igračima. 

"Bitno je, kada je neko vođa, a to je naš selektor svakako, on je preneo energiju na igrače, kao i veru, harizmu, stav i samopouzdanje. Mi smo to u prethodnom periodu nekako izgubili. U fudbalu su i usponi i padovi normalna stvar, nekako se u poslednje vreme to izgubilo, nismo svi bili uvereni, ali po meni je jedan od najzaslužniji, uverio igrače koji igraju u vrhunskim klubovima, imaju ozbiljan kvalitet u sebe i oni su pokazali kako treba da igra naša reprezentacija u budućnosti", dodaje Matić.

Matić tvrdi da je veliku ulogu igralo to što je selektor bio nekadašnji veliki fudbaler. 

"Selektor je bio veliki igrač i sve ovo je prolazio, bio lider i vođa na terenu, on je dugo trener i sve što je radio ranije, sad radi van terena, imamo vrhunske igrače, neko je trebao da ih pozicionira i uveri u taj kvalitet, postoji određena disciplina, zna da priđe igraču i uspopstavio je komunikaciju i sve funkcioniše na pravi način."

Igor Matić tvrdi da reprezentacija Srbije treba svakom fudbaleru da bude na prvom mestu.

"Ja radim u savezu, bio sam igrač i prošao sve selekcije, meni je reprezentaicja na prvom mestu, svima nama i treba da bude reprezentacija na prvom mestu i treba da vratimo kod i kult. Utakmica može da se pobedi srećno, ali mi smo juče dominirali i ovo je put kako treba da funkcionišemo u budućnosti", zaključio je.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво