Читај ми!

Stanković: Ostavićemo ružno veče iz nas, sve zavisi od nas

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković izjavio je da očekuje lepu i zahtevnu utakmicu u derbiju 16. kola Superlige Srbije protiv Vojvodina. Crveno-beli u nedelju od 16.45 gostuju u Novom Sadu, nakon poraza od Mitjilanda u Ligi Evrope (1:0).

"Slavoljub Đorđević radi odličan posao, start mu nije izgledao dobro, ali bilo je dosta promena u igračkom kadru. Vidi se da dobro radi, da je fokusiran i da izvlači maksimum iz svojih igrača. Očekujem da će tako biti i sutra."

"Lepa utakmica, lep derbi. Svi igrači su okej što se zdravtsvenog stanja tiče, samo je pitanje ko je koliko umoran, ali izaći ćemo u najjačem sastavu", rekao je Stanković na konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić".

Stanković se osvrnuo i na rivala i njihovog najboljeg pojednica Nemanju Čovića.

"Čović ne igra, to je momak koji nam je uvek pravio probleme, zna da zadrži loptu, skoči iako nije preterano visok, ima fenomenalan tajming. Sigurno da će Vojvodina gledati da nadomesti taj nedostatak u to sam siguran, organizovani su na terenu, nemaju problem ni da se organizovano brane, kada napadaju dosta koriste prekide, tranziciju ofanzivnu. Biće zahtevna utakmica".

Stanković se obratio prvi put javnosti posle poraza od Mitjilanda u Ligi Evrope (1:0), pošto se nije pojavio na konferenciji za medije posle tog duel.

"Mnogo puta smo pričali o tome da možemo da spremimo utakmicu onako kako mislimo da će da izgleda, radimo na svim detaljima, ali svaka utakmica nosi svoje. Posle deset minuta se sve okrenulo, dobilo neki drugi tok koji mi nismo očekivali, iako smo radili na tim sitnicama dosta, dešava se."

"Utakmica bi bila teška i da je bilo deset na deset u polju sa njima, deset na devet je to već postalo dosta teže. To veče u četvrtak je nekako bilo čudno", rekao je Stanković.

"Sve je išlo kontra, počev od terena. Marakana nikad nije imala bare na terenu da staje lopta, to je prvo iznenađenje bilo za nas, posle toga crveni, iz naših grešaka smo primili gol", kaže trener Zvezde.

"Možda da nismo tada, možda bi primili gol kasnije, ali od svega sada kada su se slegli utisci, ja bih izvukao i pozitivne stvari, videlo kod momaka nešto da su baš želeli da stignemo do jedne ili dve lopte koje će nam omogućiti da bar postignemo gol."

"Dali su sve i došle su te lopte kod prilika koje su imali Pankov i Dragović, mogle su da završe u mreži i to bi onda stvarno bilo fenomenalno, ali i dalje imam isti cilj, a to je proleće u Ligi Evrope. Zavisi od nas, imamo utakmicu kod kuće i idemo dalje."

"Ostavićemo to ružno veče iza nas, nećemo se okretati, pouke ćemo izvući, moramo da rastemo kao grupa, kao ekipa, kao i da prebrodimo ovakve situacije koje su se desile u četvrta, moramo samo izaći jači", istakao je Stanković.

Stanković je rekao i da je kondicioni trener tima Federiko Panonćini dobro i da je pušten na kućno lečenje nakon što pogođen posle utakmice.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво