Читај ми!

Lemar i Suarez za pobedu Atletika protiv nemoćne Barselone

Atletiko je u Madridu savladao Barselonu sa 2:0 (2:0) u derbi meču osmog kola La Lige.

Ekipa Dijega Simeonea je nadigrala Barsu, koja je delovala nemoćno na ternu. Lemar i Suarez zabeležili po asistenciju i pogodak. Pobedom domaćin se, bar za jedan dan, izjednačio na tabeli sa vodećim Realom. Barselona, koja je doživela prvi poraz u sezoni je na devetom mestu.

Barselona je imala veći posed, ali iz takve igre nije uspela da stvori ozbiljniju šansu pred golom Oblaka. Domaćin je više pretio i stvorao šanse.

Atletiko je poveo u 24. minutu. Suarez je odlično uposlio Lemara koji je utrčavao po levoj strani, izleteo je sam ispred golmana i poslao loptu u suprotan ugao gola Ter Štegena.

Posle primljenog gola Barsa je zaigrala nešto konkretnije, dobru priliku propustio je Kutinjo, tačnije njegov pokušaj završio je kraj desne stative.  Uzvratio je Atletiko, Feliks je uposlio Suareza koji je nije bio uspešan sa oko 12-13 metara, pozicija iz koje on retko greši.

Barsa je nastavila da visokim presingom remeti napad domaćina, ipak Atletiko je mirnom igrom uspevao da se izbori sa pritiskom.

Domaćin je do drugog gola došao u 44. minutu. Barselona je izgubila loptu na polovini Atletika. Feliksa je uposlio Lemara, koji servira loptu Suarezu u kaznenom prostoru, ovaj je imao vremena da se namesti prebaci na desnu i matira golmana Barselone.

Očekivano, nešto sporiji tempo u nastavku. Atletiko je bio zadovoljan ostvarenim u prvom delu igre pa je prepustio inicijativu protivniku. Svi prilazi ka Oblaku su bili zatvoreni pa je malo prostora ostalo za napadače Barse.

Atletiko je otvorio par kontri, ali je izostala realizacija. Dobru priliku imao je Feliks, ali je Ter Štegen uspeo da zaustavi njegov udarac. S druge strane svoju šansu propustio je Kutinjo.

Nakon izlaska iz igre Kutinja, Barselona nije imala nijednu šansu pred golom Oblaka. Atletiko je mirno priveo meč kraju i stigao do zaslužene pobede.

La Liga - 8. kolo:

Petak:
Atletik Bilbao - Alaves 1:0

Subota:
Osasuna - Rajo Valjekano 1:0
Majorka - Levante 1:0
Kadis - Valensija 0:0
Atletiko Madrid - Barselona 2:0

Nedelja:
Elče - Selta Vigo
Espanjol - Real Madrid
Hetafe - Real Sosijedad
Viljareal - Real Betis

Tabela:
1. Real Madrid 17
2. Atletiko Madrid 17
3. Real Sosijedad 16
4. Sevilja 14
5. Osasuna 14
6. Rajo Valjekano 13
7. Atletik Bilbao 13
8. Valensija 12
9. Barselona 12
10. Betis 12
11. Majorka 11
12. Viljareal 8
13. Selta Vigo 7
14. Kadis 7
15. Espanjol 6
16. Elče 6
17. Levante 4
18. Granada 3
19. Alaves 3
20. Hetafe 0
 

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво