Читај ми!

Ajaks nadigrao Bešiktaš, remi Šahtjora i Intera

Fudbaleri Ajaksa nadigrali su Bešiktaš sa 2:0 u meču drugog kola Grupe C Lige šampiona. U okviru Grupe D, Šahtjor i Inter odigrali nerešeno bez golova.

Ajaks je bio bolji rival u večerašnjem duelu. Tadić kapitenski predvodio svoju ekipu, namestio prvi gol, sjajno proigavao saigrače, ali i propustio nekoliko prilika da postigne pogodak. Bešiktaš nije uspeo da se odbrani, a njegova mreža mogla je da bude napunjena do vrha da je domaćin uspeo da realizuje još neku stopostotnu priliku.

Domaćin je od prvog minuta opsedao gol Bešiktaša. Reale su se šase pred golom gostiju. Tadić je delovao izuzetno motivisan. Bešiktaš se branio, i pretio uglavnom iz kontre jedinu priliku imao je na početku prvog dela igre kada je Bašui pogodio okvir gola.

Ajaks je terensku inicijativu materijalizovao u 16. minutu susreta. Nakon sjajnog solo prodora Tadića, koji se slalomom prošetao kroz redove protivnika i na kraju uposlio Berhojsa, koji preciznim udarcem pogađa mrežu Bešiktaša.

Nastavio je domaćin da napada. Prednost je udvostručio u 43. minutu. Berhojs je sjajno uposlio Halera u kaznenom porstoru, koji je bio u trku, i iz prve je opalio po lopti i zakucao je u mrežu.

U drugom poluvremenu Ajaks je usporio tempo. Domaćin je bio zadovoljan rezultatom ali nije odustao od napada. Konstantno je pretio i stvarao šanse, ali je izostala realizacija.

S druge strane Bešiktaš niji imao snage da se suprotstavi ovakvoj igri Ajaksa, tek na momente uspevao je da zapreti, ipak nedovoljno da bi stigao do gola.

Ajaks je tako zabeležio i drugu pobedu ove sezone i sa maksimalnim učinkom očekuje treće kolo i duel sa Borusijom iz Dortmunda. Bešiktaš u trećem kolu doćekuje Sporting.

U meču Grupe D, Šahtjor i Inter odigrali su nerešeno - 0:0. Obe ekipe stvorile su po nekoliko stopostotni šansi, ali oba golmana su bila na visini zadatka i odbranila su svoje mreže.

Na kraju obe ekipe osvojile su po jedan bod, prvi ove sezone u Ligi šampiona. U trećem kolu Inter dočekuje Šerif, a Šahtjor na svom terenu igra sa Realom.

Rerzultati i tabele:

Grupa C:
Ajaks - Bešiktaš 2:0
Borusija Dortmund - Sporting 1:0

Tabela:
Ajaks 6
Borusija 6
Sporting 0
Bešiktaš 0

Grupa D
Šahtjor - Inter 0:0
Real - Šerif 1:2

Tabela:
Šerif 6
Real 3
Inter 1
Šahtjor 1

 

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво