Читај ми!

Pobeda Lacija u uzbudljivom derbiju Rima, pogodio i Milinković-Savić

Fudbaleri Lacija pobedili su Romu rezultatom 3:2 u 155. derbiju Rima koji je odigran u okviru šestog kola italijanske Serije A. Reprezentativac Srbije Sergej Milinković-Savić postigao je prvi gol na meču.

Lacio je odlučnije i hrabrije ušao u 155. rimski derbi i već u 10. minutu vodio sa 1:0.

Felipe Anderson je izuzetno precizno centrirao sa desne strane, a Sergej Milinković-Savić se beskompromisno zatrčao, skočio i uspeo glavom da dođe do lopte pre golmana Patrisija, sa kojim se tom prilikom i sudario, pa je Romin čuvar mreže pored gola dobio i žuti karton.

Već u 19. minutu Lacio je duplirao svoju prednost - Imobile je povukao kontranapad po prilično praznoj levoj strani terena, a potom vratio u sredinu do Pedrija koji je precizno šutirao.

Kontranapad i gol Lacija usledili su nakon što je Elseid Hisaj u kaznenom prostoru pred svojim golom oborio Zaniola, pa su igrači Rome tražili penal, ali su sudije iz VAR sobe potvrdile da nema kaznenog udarca i da gol na drugoj strani terena važi.

Roma, koja je igrala prilično smušeno i sa dosta grešaka, svoje prve dve izgledne prilike za gol propustila je praktično u jednom minutu.

Prvo je Žordan Veretu snažno šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je Pepe Reina odlično odbranio. Usledio je korner posle kojeg je Zaniolo uputio udarac glavom iz neposredne blizine gola i pogodio stativu, nakon čega ni loptu koja mu se vratila nije uspeo nogom da ugura u gol.

Mogao je Lacio ubrzo i do trećeg gola pošto je Imobile propustio dobru priliku koju mu je omogućio Milinković-Savić još jednom oduzetom loptom i odličnom asistencijom.

Kada su "za dlaku" izbegli potpuni krah već u prvom poluvremenu, fudbaleri Žozea Murinja su uspeli i da pred odlazak na odmor smanje vođstvo rivala. Veretu je centrirao iz kornera u 41. minutu, a Ibanjez visoko skočio i glavom smestio loptu u mrežu.

Lacio je ponovo prvi zapretio i na početku drugog dela igre - Imobile je promašio veliku šansu pošto je potpuno neometan šutirao nakon što mu je Milinković-Savić spustio loptu glavom posle jednog centaršuta.

Iskupio se iskusni italijanski napadač za svoje promašaje već 63. minutu. Dobio je odličnu loptu po dubini od Luisa Alberta, mogao da pokuša sam da završi akciju, ali je bio nesebičan i mudar - prevario je golmana, dodao do Andersona kojem nije bilo teško da se upiše u strelce.

Samo četiri minuta kasnije Nikolo Zaniolo je ponovo oboren u kaznenom prostoru, ali je ovaj put arbitar dosudio, a VAR potvrdio da je bio penal. Veretu je bio siguran sa bele tačke za 3:2.

Lacio je do kraja utakmice uspeo da sačuva prednost, za šta je najzaslužniji iskusni golam Pepe Reina koji je zaustavio odlične čuteve Zaniola i Šomurodova.

Fudbaleri Mauricija Sarija su došli do pobede nakon tri prvenstvene utakmice bez trijumfa, čime su se približili vrhu tabele Serije A, dok je Roma ostala na 12 osvojenih bodova, ali još uvek ima jedan više od gradskog rivala i zauzima četvrtu poziciju.

Serija A - šesto kolo:

Subota:
Specija - Milan 1:2
Inter - Atalanta 2:2
Đenoa - Verona 3:3

Nedelja:
Juventus - Sampdorija 3:2
Empoli - Bolonja 4:2
Sasuolo - Salernitana 1:0
Udineze - Fiorentina 0:1
Lacio - Roma 3:2
20:45 Napoli - Kaljari

Tabela:
1. Milan 16
2. Napoli 15
3. Inter 14
4. Roma 12
5. Fiorentina 12
6. Lacio 11
7. Atalanta 11
8. Empoli 9
9. Juventus 8
10. Bolonja 8
11. Torino 7
12. Sasuolo 7
13. Udineze 7
14. Verona 5
15. Sampdorija 5
16. Đenova 5
17. Specija 4
18. Venecija 3
19. Kaljari 2
20. Salernitana 1

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво