Читај ми!

Kakav će haos u kalendaru prouzrokovati zimski Mondijal u Kataru

Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine biće prvo u istoriji koje će biti odigrano u zimskom terminu, zbog čega će nastati pravi haos u fudbalskim organizacijama širom planete. Mondijal u Kataru mogao bi da potpuno poremeti takmičenja u Evropi, kao i termine dva najveća kontinentalna takmičenja – Lige šampiona i Lige Evrope.

Prvi znaci jasni su posle sastanka u Engleskoj na kojem je predloženo da Premijer liga sledeće godine napravi zimsku pauzu od čak sedam nedelja.

Plan je da se prvenstvo prekine posle vikenda 12. novembra i nastavi tek 26. decembra.

Zbog toga bi sezona u Premijer ligi počela sedam dana ranije nego inače, odnosno šestog maja, dok bi se završila sedmicu kasnije, tačnije 28. maja.

Čitava ova pomeranja uticala bi na sve lige na "starom kontinentu", a to bi značilo i da bi finale Lige šampiona, kao i nacionalnog FA kupa, bili igrani u junu..

Klubovima je na skupštini akcionara prikazan okvirni kalendar.

Svetsko prvenstvo trebalo bi da se igra od 21. novembra do 18. decembra, a Svetska fudbalska federacija (FIFA) je već odredila da igrači moraju da budu oslobođeni klupskih obaveza počev od 14. novembra.

Ako bi se gledalo na primeru ove sezone, iz rasporeda bi bilo izuzeto sedam kola Premijer lige i poslednja dva kola grupne faze Lige šampiona.

Međutim, poseban problem bi mogao da nastane jer Uefa planira da grupnu fazu najjačeg evropskog takmičenja kompletira pre početka Mondijala. Ukolik do toga dođe, raspored će biti izuzetno zgusnut, kao i tokom prethodne sezone koja je "zbijena" u kraći vremenski period zbog pandemije koronavirusa.

Fifa je odlučila da Svetsko prvenstvo u Kataru bude odigrano u zimskom terminu jer tokom leta temperature dostižu i do 50 stepeni celzijusa.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво