Читај ми!

Utakmica Partizana i Zvezde 165. put – ko je favorit u "utakmici bez favorita"

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde 165. put igraće međusobni duel u nacionalnom šampionatu, a ove jeseni oba tima dočekuju bečiti derbi u pozitivnom raspoloženju. Dva najpopularnija srpska kluba iza sebe imaju odličan početak sezone, kako u prvenstvu, tako u Evropi, pa se gledaoci nadaju da će delić tog pokazanog kvaliteta izabranici Aleksandra Stanojevića i Dejana Stankovića preneti na teren stadiona u Humskoj.

Partizan i Crvena zvezda ulaze u 165. derbi kao dve vodeće ekipe na tabeli Linglong Superlige. Crno-beli su prvi na tabeli sa 21 osvojenim bodom, većiti rival ima dva manje.

Više od dobrih rezultata u nacionalnom šampionatu, navijače dve ekipe raduju uspešni nastupi u evropskim takmičenjima – oba tima plasirala su se u ligašku fazu evrokupova i zabeležili trijumfe u prvom kolu.

Zvezda je na svom terenu savladala Bragu sa 2:1, dok je Partizan bio siguran na Kipru protiv Anortozisa 2:0, pa su Dejan Stanković i Aleksandar Stanojević, ali i njihovi igrači, puni optimizma pred 165. večiti derbi.

Navijači očekuju dobru igru, ali i golove. Tradicija kaže da je poslednji meč bez pogodaka u Humskoj odigran sada već daleke 2006. godine, a crno-beli u poslednjih pet derbija nisu poraženi na svom terenu (dve pobede i tri remija).

Istina, više golova postiže se kada se utakmice igraju na drugoj strani Topčiderskog brda, na stadionu "Rajko Mitić", a zanimljivo je da su crno-beli prvi postizali pogodak na mečevima u Humskoj u poslednjih sedam godina.

Zvezda je poslednji put u Humskoj slavila 2016. godine, kada je Sedrik Gogua doneo prednost crno-belima, a preokret gostima doneli Ibanjez i Vijeira.

Partizan je u dosadašnjih sedam utakmica odigranih u šampionatu zabeležio svih sedam pobeda, uz fascinantnu gol-razliku 25:2.

Zvezda je "kiksnula" u prvom kolu protiv Vojvodine, bilo je 0:0, ali je potom zabeležila šest pobeda, a ukupna gol-razlika je 13:3.

Stanojević u derbiju neće moći da računa na Danila Pantića, Sejduba Suma je van forme i teško da će dobiti priliku, dok se najbolji strelac Rikardo Gomeš povredio na utakmici na Kipru, ali trebalo bi da se nađe u startnoj postavi.

Za Zvezdu sigurno neće igrati El Fardu Ben, koji je zbog povrede pre vremena napustio meč sa Bragom, Miljan Pavkov je pod velikim znakom pitanja, dok su ostali igrači na raspolaganju Dejanu Stankoviću.

Kao i mnogo puta do sada, forma timova ne igra toliko značajnu ulogu, pošto se o večitom derbiju govori kao o "utakmici u kojoj nema favorita".

Ipak, uzimajući u obzir rezultate i igre dva tima, kao i činjenicu da se utakmica igra na stadionu Partizana, može se reći da su crno-beli blagi favoriti.

Utakmica može, ali i ne mora, imati značaj kada je pitanje šampiona u pitanju. Uzimajući u obzir kvalitet dva tima, nije nemoguće očekivati da niko u prvenstvu večitim ne odlomi bodove, pa bi pobeda u derbiju bilo koje ekipe bila veliki vetar u leđa ka tituli šampiona države.

Očekujemo lepu fudbalsku predstavu, nadamo se i golovima, a treću godinu zaredom jesenji večiti derbi igraju "evropski" Partizan i Zvezda.

Takođe, biće ovo prvi večiti derbi koji će se igrati pod budnim okom VAR tehnologije, što može biti činjenica koja će smiriti strasti koje su, neminovno, prilično uzburkane, kada su u pitanju dueli naša dva najpopularnija i najtrofejnija kluba.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво