Читај ми!

Hrabro, borbeno, efikasno - Partizan nadoknadio minus iz Portugalije i obezbedio evropsku jesen

Fudbaleri Partizana nadoknadili su negativan rezultat iz Portugalije (1:2) i u revanšu plej-ofa za Ligu konferencije sa 2:0 savladali portugalsku Santa Klaru. Crno-beli su odigrali hrabro i borbeno i slavili pobedu zahvaljujući golovima Gomeša i Saničanina iz prvog poluvremena.

Pred više od 20.000 navijača koji su tokom cele utakmice pružali veliku podršku sa tribina, Partizan je u Beogradu savladao Santa Klaru sa 2:0 i plasirao se u grupnu fazu Lige konferencije.

Crno-beli su tako nadoknadili gol minusa iz prve utakmice (2:1) i eliminisali ekipu iz jedne jake lige, sa brojnim Brazilcima u sastavu.

Ekipa Aleksandra Stanojevića odigrala je dva različita poluvremena - u prvom su crno-beli dominirali u posedu i napravili nekoliko dobrih prilika za postizanje pogotka, dok su se u nastavku opredelili za odbranu svog gola.

Obe uloge igrači Partizana su odradili na visokom nivou.

Crno-beli su od početka meča krenuli agresivno ka golu Santa Klare, čime su jasno stavili do znanja protivniku da žele da ostvare pobedu.

Gol je postignut već u trećem minutu, kada je Jović završio akciju Sejdube Sume, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu, pošto je mladi krilni igrač crno-belih bio u ofsajdu.

Partizan je nastavio sa napoadima, što je donelo rezultat u 25. minutu. Suma je bio uporan, ušao u duel sa Vilanuevom, a reprezentativac Venecuele bio neoprezan i oborio Partizanovog vezistu.

Siguran izvođač najstrože kazne bio je Rikardo Gomeš i Partizan je poveo.

Gosti se još nisu oporavili od šoka, a na semaforu je stajalo 2:0. Jojić je izveo korner u 278. minutu, a Siniša Saničanin iskoristio lošu procenu golmana Pereire i postigao svoj prvenac u crno-belom dresu.

Santa Klara je tek onda zaigrala nešto ofanzivnije, a udarac Linkolna uz slobodnog udarca odbranio je mladi golman Partizana Popović.

Drugo poluvreme bilo je daleko fudbalski siromašnije. Velika borba vodila se na sredini terena, ali nije bilo mnogo prilika ispred oba gola.

Crno-beli su prepustili posed protivniku i priliku vrebali iz kontranapada, a najbolju priliku za gol propustio je rezervista Holender u 80. minutu utakmice, kada je golman Pereira odlično intervenisao.

Partizan je visokim presingom oterao protivnika daleko od gola, pa su napadači Santa Klare teško dolazili do lopte i prilike da ugroze Popovića.

Uzbuđenje je dostiglo vrhunac u poslednjih osam minuta, pošto je toliko meč bio produžen, ali su crno-beli zahvaljujući borbenosti sačuvali svoju mrežu i plasirali se u Ligu konferencije.

Partizan je obezbedio novih šest utakmica u Evropi, a protivnike će saznati posle žreba koji će biti obavljen u petak.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво