Читај ми!

VAR, preokret Spartaka, na kraju pobeda Radničkog 1923, pobeda Voždovca

Radnički 1923 savladao Spartak iz Subotice sa 3:2 (2:1) u meču drugog kola Linglong Superlige Srbije. Tim iz Kragujevca je tako zabeležio i drugi trijumf u prvenstvu. Voždovac je na "krovu" savladao Proleter sa 2:1.

Sjajna fudbalska predstava na stadionu "Čika Dača". Puno uzbuđenja, mnogo trčanja, propuštenih šansi, ali i golova. Sve ono što ovu igru čini zanimljivom. Domaćin je poveo uz asistenciju VAR-a, kasnije je udvostručio prednost. Međutim, gosti uspevaju da izjednače. Ipak, Kragujevčani stižu do trećeg gola i trijufa na ovom meču.

Kragujevčani su sjajno ušli u meč. Napali su i to im se isplatilo. Nakon sjajnog centaršita Varjačića sa desne strane Veljko Trifunović pogađa mrežu gostiju u četvrtom minutu sustreta. Linijski sudija je podigao zastavicu pa je gol poništen zbog ofsajda. Međutim, nakon asistencije VAR-a gol je priznat i domaćin je poveo.

Radnički je udvostručio prednost u 19. minutu. Lopta u prazno za Veljka Trifunivića, uleteo je u šesnaesterac i sa oko 13-14 metara sa leve strane sjajnim udarcem pogodio suprotan ugao i tako povećao prednost svoje ekipe.

Spartak odgovara tri minuta kasnije Stefan Milošević je sjajno izveo slobodan udarac sa oko 25 metara. Bacio se golman David Spasojević, ali je samo ulepšao pogodak, lopta kraj stative ulazi u mrežu.

Gost je izjednačio u 52. minutu. Centaršut sa desne strane uputio je Milošević, odlično se poziconirao na suprotnoj strani Lazar Tufegdžić i glavom smestio loptu u mrežu.

Radnički je u 59. minuta ponovo poveo. Vladimir Ćirović je oduzeo loptu na sredini terena Joviću, krenuo je ka kaznenom prostoru po desnoj strani. Uputio je centaršut, na loptu je naleteo Branković i u želji da je izbaci u korner pogodio svoj gol.

Do kraja susreta još nekoliko prilika pred oba gola, ali nije bilo promene rezultata.

U drugom meču kola Voždovac je na "krovu" savladao Proleter sa 2:1. Prvi je do gola stigao gost, ali je on poništen zbog ofsajda. Domaćin je poveo u 23. minutu preko Milosavljevića.  Brz napad domaćina, Pantović je proigrao Milosavljevića, koji se našao sam ispred golmana i plasirao loptu u mrežu.

Izjednačio je Kaluđerović u 49. minutu, koji se nakon kornera odlično snašao i glavom pogodio gol. 

Samo minut kasnije svojim drugim golom Milosavljević je postavio konačan rezultat. Sjajno je centrirao Hajdin, a Milosavljević je prosledio loptu u mrežu- 

Superliga Srbije 2. kola Superlige:

Petak:
Radnički 1923 - Spartak 3:2
Voždovac - Proleter 2:1

Subota:
18.55 Radnički Niš - Napredak
21.00 Crvena zvezda - Mladost

Nedelja:
18.55 Metalac - TSC
21.00 Vojvodina - Partizan

Ponedeljak:
19.00 Kolubara - Radnik

Odloženo:

Novi Pazar - Čukarički

 

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво