Читај ми!

Bleda Zvezda poražena od Kairata u Almatiju

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su na gostovanju kod ekipe Kairata sa 2:1 u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Revanš u Beogradu igra se za sedam dana.

Izabranici Dejana Stankovića nisu na najbolji način započeli novu sezonu, pošto su nakon remija sa Vojvodinom, poraženi od Kairata u kvalifikacijama za Ligu šampiona. 

Šampion Srbije se mučio od samog starta meča u Almatiju i nagovestio da će utakmica protiv Kairata biti mnogo teža od očekivane. 

Kairat je susret otvorio energičnije, direktnije i na krilima navijača sa tribina, bio opasnija ekipa u uvodnim minutima meča.

Već u drugom minutu, domaćin je imao ogromnu priliku za gol, koji srećom po srpsku ekipu nije iskoristio.

Hovhanisijan je uspeo da zaobiđe trojicu fudbalera Zvezde i izbije sam pred Milana Borjana, ali je kapiten crveno-belih uspešno odbranio njegov šut.

Pet minuta kasnije Zvezda je prvi put pripretila i šutnula u okvir gola rivala, ali je udarac Bena lako ukrotio golman domaćih Pokatilov.

Igrao se 24. minut kada je Kairat došao do vodećeg gola.

Oštar korner sa desne napadačke strane i lopta na Hosea Kantea, koji nadskače Pankova i Ivanića i šalje loptu glavom u gol.

Zvezda jeste od tog momenta imala znatno veći posed lopte, ali daleko od toga da je na pravi način odgovorila na primljeni gol.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu, izabranici Dejana Stankovića imali su pred sam kraj prvog poluvremena, kada je Krstičić oduzeo loptu na protivničkoj polovini i uposlio Kataija, koji je pomalo oklevao pri šutu, pa je bio izblokiran i tako je propuštena dobra šansa za gol. 

U drugom poluvremenu se primetila promena u pristupu srpske ekipe, koja je zaigrala opasnije i konkretnije, što je relativno brzo dalo rezultata.

U 57. minutu crveno-beli su odigrali jednu od organizovanijih akcija na meču. Katai je uposlio Gajića na desnoj strani, ovaj oštro ubacio loptu u peterac rivala, a tamo Dino Mikanović nespretno reaguje i smešta loptu u svoju mrežu.

Zvezdi je mnogo doneo postignut pogodak, pošto je srpska ekipa zaigrala znatno otvorenije i oslobođenije.

Sve češće je lopta bila na protivničkoj polovini, a povećavali su se ulazi u poslednju trećinu terena. Imali su crveno-beli šansu za vođstvo, ali je golman gostiju odlično odbranio Kangin šut sa ivice šesnaesterca u 78. minutu.

Ipak, minut kasnije, Kairat ponovo stiže do vođstva.

Prekidi, koji su krasili igru Zvezde prošle sezone, na ovom meču bili su kobni po šampiona Srbije.

Osim što nije kreirala nijedno uzbuđenje kod napadačkih prekida, Zvezda je i drugi gol primila nakon loše postavke kod defanzivnog kornera.

Zakasnili su sa izlaskom nakon primarnog otklanjanja opasnosti defanzivci Zvezde, lopta je došla do Makija Banjaka, a bivši fudbaler Partizana matira Borjana i vraća Kairatu prednost u 79. minutu susreta. 

Do kraja meča nije viđeno previše uzbuđenja, pa je Kairat uspešno odbranio prednost i upisao pobedu.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво