Читај ми!

Radomir Antić sahranjen u Užicu

Nekadašnji fudbalski stručnjak Radomir Antić, sahranjen je u Užicu. Tom prilikom, potpredsednik Fudbalskog kluba Sloboda Nemanja Nešić, saopštio je da će stadion tog kluba poneti ime po legendarnom treneru.

Radomir Antić sahranjen je na užičkom groblju Dovarje, u prisustvu članova familije, prijatelja i velikog broja ljudi iz sveta fudbala, ali i drugih sportova.

Užice je okupilo veliki broj njegovih prijatelja, nekadašnjih i sadašnjih sportskih radnika i saradnika poput: Bate Mirkovića, Gordana Petrića, Boška Đurovkog, Dejana Stankovića, Đorđa Tomića, Vlada Divca, Nikole Lončara, Nemanje Vidića, Ranka Stojića, Vladimira Petrovića, Milovana Rajevca i mnogih drugih, okupio se kako bi odao počast.

Nekadašnji selektor A reprezentacije Srbije, koju ju je u velikom stilu odveo na Svetsko prvenstvo u Južnu Afriku 2010, preminuo je 6. aprila 2020. godine u Madridu, posle kratke bolesti, u 72. godini.

Bivšeg trenera tri najpopularnija španska kluba, Real Madrida, Barselone i Atletika, na večni počinak ispratili su mnogrobrojni bivši sportisti i sportski radnici.

Potpredsednik Slobode Nemanja Nešić, izjavio je da će se stadion užičkog kluba ubuduće zvati po Radomiru Antiću. 

"Govoriti o Radomiru Antiću u ime kluba u kome je ponikao, zapravo je priča o decenijama bliskosti, emocija i ljubavi. Njegova veličina nije u tome šta je osvojio, već u tome što je bio veliki u sitnicama koje život znače. U činjenici da je ispred gradske kafane njegov sto uvek bio najpuniji. U tome što je sa pažnjom slušao svoje Užičane i ljude iz okolnih sela kako mu govore kakvu taktiku treba da postavi u Južnoj Africi", rekao je Nešić.

"Nema čoveka u ovom gradu koji nema selfi sa Radomirom Antićem, a sredinom devedestih u Užicu se sve crvenilo i belilo u bojama Atletika i pretpostavka je da se posle Madrida, za Atletiko najviše navijalo baš ovde pored Đetinje. Radomir je izuzetan primer osobe koja bez obzira na zvezdu na koju se popela, nije zaboravila kamen sa kojeg je ponikla. Kao pouka i kao primer za druge. Njegova odluka da za večnu kuću ne odabere ni Madrid ni Aleju velikana u Beogradu, već groblje u Užicu, više je nego dovoljan razlog da užički fudbalski hram dobije ime po Radomiru Antiću. Od danas pa ubuduće, sve fudbalske bajke ispisujemo na stadionu 'Radomir Antić'. Zbog Radomira, zbog Užica, zbog Slobode", dodao je Nešić. 

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво