Читај ми!

Stanković prezadovoljan “duplom“ krunom, ne treba prelaziti granicu dostojanstva

Trener Crvene zvezda Dejan Stanković bio je zadovoljan nakon osvajanja Kupa Srbije, a samim tim i "duple krune“. osvrnuo se i na incidente rekavši da ne treba prelaziti granicu kulture i dostojanstvo dresa koji nosiš.

"Zaokružili smo jednu dobru i jaku sezonu, sa duplom krunom. Zasluge idu momcima, jer od ranog jula smo se okupili i stavili ciljeve pred sebe. Na jedan lep način smo zaokružili sezonu. Ne znam da li je bilo lepo, i ne zanima me, jer kad treba kući da odneseš trofej, brzo se zaboravi lepota", počeo je Stanković.

 

Deki je poslao poruku i na suprotnu stranu Topčiderskog brda.

"Želeo bih da ovom prilikom pozdravim i kolegu Saleta, da mu čestitam na izvanrednom radu. Od njegovog dolaska se Partizan poboljšao, tvrda su ekipa, umeju da sakriju svoje mane i stave svoj kvalitet u prvi plan. Nema jake Zvezde bez jakog Partizana, ja verujem u to. Moraju da budu jaki da bismo podizali lestvicu jedni drugima. Da bismo gledali da budemo što bolji. Da podignemo kvalitet fudbala u Srbiji koliko god je moguće".

"Malo sam umoran i od taktike i spremanja utakmica. Posle 53-54 utakmice, cilj je bio dupla kruna i proleće u Evropi. Umorio sam se već, ova utakmica se već zove juče, nama je bitan cilj. Već se spremamo polako za narednu sezonu."

Stanković je takođe rekao da nije najbolje video šta se dešavalo na terenu jer je seo na klupu, kada je Gobeljić skinuo šorc ispred Stojkovića, kao i zašto su se sukobili Krstović i Stojković, ali Deki je bio izričit.

"Ja sam seo na klupu, nisam baš video najbolje. Radovao sam se kad je dao gol, video sam gužvu... Ne mogu ja baš na sve da utičem na ono što se dešava na terenu i nije uvek svako mogao da utiče na mene kada sam bio igrač. Ne treba prelaziti granicu kulture i dostojanstvo dresa koji nosiš. Može da se dobije i da se izgubi, ali treba da se znaju načini kako se to radi. Ne mogu baš da kontrolišem sve emocije na terenu."

 Naglasio je Stanković da su svi fudbaleri izrazili želju da šutiraju jedanaesterac.

"Pitao sam igrače ko želi da šutira i svi su podigli ruke, a posle su se samo poređali po redu. Bilo je njih šestorica, sedmorica koji su odmah želeli da šutiraju. Znam ih veoma dobro i niko se nije povukao pri izvođenju jedanaesteraca."

Očekivao je šef stručnog štaba crveno-belih ovakav meč, ali je i naglasio da je morao da menja stil igre tokom 120 minuta.

"Iskreno očekivao sam ovakav meč, čvrstu i tešku utakmicu. Došli smo do uspeha četiri kola pre kraja prvenstva i treba držati fokus i koncentraciju do kraja sezone. Kako je otmicala utakmica primetio sam da nije više bilo konstrukcije u igri, pa smo probali direktno da ugrozimo protivnika. Dosta smo probijali po levom boku preko Kataija, Ivanića i Rodića. Kada je nestalo benzina u nogama prešli smo na direktnu igru."

Govorio je Stanković o radovanju igrača posle utakmice.

"Rekao sam da fudbaleri treba da znaju kako da se ponašaju kada vodiš i kada gubiš. Okupili smo se posle utakmice ispod severne tribine gde sam rekao igračima da treba biti veliki u pobedi i porazu. Ne mogu da utučem u svakom momentu na dešavanja na terenu, a sigurno će se kajati kada se sutra ujutru probude. Mogu da se izvinim u ime kluba, ali to su odrasli momci i sami trebaju da uzmu odgovornost za ono što su uradili. Zaista nisam video šta se desilo, jer sam krenuo da trčim prema Borjanu kada smo pobedili. Idemo dalje i vidimo se na početku priprema."

Naglasio je Dejan Stanković da su ovom pobedom crveno-beli ispisali nove stranice istorije, ali i da ih čeka još mnogo izazova u sledećoj sezoni.

"Svaki momenat koji možete iskoristite da ispišete istoriju, to govorim igračima jer kada završite karijeru i ostavite fudbal biće vam krivo. Još jednom svaka čast momcima, klubu i navijčima, a ja se nadam da će se oni vratiti što pre na tribine. Idemo dalje, čeka nas odmor i jake pripreme, još jednom idemo dalje", zaključio je Stanković.

 

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво