Читај ми!

Zidanov Real protiv Tuhelovog Čelsija, ko će na megdan Sitiju u finalu Lige šampiona (21.00, RTS1)

Fudbaleri Čelsija i Reala igraju u Londonu revanš meč polufinala Lige šampiona. U Madridu nije bilo pobednika (1:1), pa "plavci" imaju određenu prednost pred uzvratni duel. Direktan prenos je na Prvom programu RTS-a od 21.00 sat, kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu.

Posle revanš meča između Čelsija i Reala biće poznato ime drugog finaliste ovogodišnje Lige šampiona, odnosno ko će se u velikom finalu 29. maja boriti sa Mančester sitijem za trofej šampiona Evrope.

Pre dvomeča, madridski Real bio je veliki favorit u odnosu na Čelsi. "Kraljevski" klub jedan je od najboljih u Evropi, trener Zinedin Zidan zna kako se dolazi do krova Evrope, dok su "plavci" nekako neprimetno došli do same završnice.

Ipak, u Madridu nije bilo pobednika - 1:1, pa su šanse ekipe sa "Stamford bridža" na kladionicama naglo porasle.

Čelsi je veći deo sezone odigrao promenljivo, sve do smene Frenka Lamparda i dolaska Tomasa Tuhela, koji je u potpunosti preokrenuo sezonu "plavaca".

Ekipa je stigla do četvrtog mesta u Premijer ligi, čime je praktično osigurala plasman u Ligu šampiona naredne sezone, a Čelsi samo jedan duel deli od finala Lige šampiona, nečega u pta je malo ko verovao pre početka sezone.

Ipak, taj "samo" jedan duel je protiv madridskog Reala, rekordera po broju titula šampiona Evrope. "Galaktikosi" u svojim vitrinama imaju čak 13 "ušatih" pehara, a poslednja tri doneo im je kao trener upravo Zinedin Zidan.

Francuz će u revanš meču polufinala imati pomoć nekoliko igrača koji su se oporavili id povreda. Azar i Ramos spremni su za najvažniji duel u dosadašnjem delu sezone, dok se u ekipu vraćaju Marselo, Valverde i Mendi.

Međutim, duel u Londonu propustiće Varan, Karvahal i Vaskez, što znači da će odbrana tima biti oslabljena, naročito ako se u vidu ima da je kapiten Ramos osigrao tek pet mečeva u kalendarskoj godini, a da je zbog povreda i koronavirusa odsistvovao sa terena još od 16. marta.

Na Zidanovoj strani je frapantan statistički podatak koji kaže da Real, sa Francuzom na klupi, samo jednom u poslednjih 12 navrata nije prošao dalje kada je u pitanju nokaut faza takmičenja.

S druge strane, Tomas Tuhel ima daleko veći broj igrača na raspolaganju, pošto je jedino Kovačić povređen i neće biti u kombinaciji za večerašnju duel.

Nemac je poznat kao trener koji ima nekoliko varijanti pripremljenih za svakog rivala, a u prilog mu ide i trenutni sastav "plavaca", ekipe koja nema zvezdu, već igra timski, što onemogućava protivničke skaute i trenere da nađu pravo taktičko rešenje.

Takođe, Tuhel kao trener nikada nije izgubio od Reala (jedna pobeda, uz četiri remija). 

Utakmicu na "Stamford bridžu" obeležiće i povratak Edena Azara i Tiba Kurtoe na teren gde su beležili najbolje partije u karijeri i koja ih je vinula u svetske visine.

Pobednik ovog duela, odnosno bolji tim iz dvomeča, igraće u finalu 29. maja u Istanbulu protiv Mančester sitija, koji je u dve utakmice bio bolji od prošlogodišnjeg finaliste, ekipe Pari Sen-Žermena.

Utakmica na "Stamford bridžu" igra se od 21 sat. Direktan prenos je na Prvom programu RTS.a, dok kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво