Читај ми!

Partizan na "Karađorđu", Zvezda opet čeka Radnik – ko će u finale Kupa Srbije

Utakmicama polufinala počinje rasplet u Kupu Srbije, najbrojnijem fudbalskom takmičenju u našoj zemlji. Od 17 časova sastaju se aktuelni šampion Crvena zvezda i Radnik iz Surdulice, dok u 19.05 počinje repriza prošlogodišnjeg finala između Vojvodine i Partizana. Tok mečeva i promene rezultata pratite na našem portalu.

Pehar brani ekipa Vojvodine, koja je prošle godine u finalu savladala Partizan, nakon boljeg izvođenja penala i tako došla do drugog trofeja u Kupu Srbije u istoriji kluba.

Sada će uloge na stadionu "Karađorđe" biti obrnute jer crno-beli važe za favorita, pošto igraju u odličnoj formi u 2021. godini.

"Razlika je ogromna između Kupa i prvenstva, ovde nemate popravni. Teško je kontrolisati utakmicu u Kupu. Mislim da će biti drugačije, biće mnogo više energije i naboja. Sigurno je da će biti motivisani, igra se polufinale Kupa. Neumesno je da se mešam u unutrašnje stvari. Mi smo spremni, već dugo igramo u dobrom ritmu. Mislim da će biti dobra utakmica, pravo polufinale", rekao je trner Partizana Aleksandar Stanojević.

Njegov kolega sa druge strane Nenad Lalatović ima iskustvo igranja protiv Partizana i, čini se, uvek daje najviše protiv velikog rivala.

"Partizan će sigurno pokušati da spasi sezonu ulaskom u finale i zbog toga je veći pritisak na njihovoj strani. Mi smo ih pobedili prošle godine u finalu i da ostanu i drugu godinu bez trofeja, to bi za Partizan bio veliki hendikep", istakao je Lalatović.

Posle njih na teren stadiona "Rajko Mitić", drugi put u nekoliko dana, izaći će igrači Crvene zvezde i Radnika. Sastali su se za vikend u Superligi Srbije, kada su crveno-beli teškom mukom trijumfovali, uprkos velikoj dominaciji.

"Bila je to čudna utakmica. Voleo bih da ponovimo 50 posto od onog što smo odigrali prošle subote. Imali smo fantastičnu statistiku, šutirali smo 35 puta na gol, 17 u okvir, uz posed lopte, šanse koje smo imali...Neka bude kao prošle subote", istakao je Dejan Stanković.

Zvezda želi da vladavinu u domaćem fudbalu obeleži i duplom krunom jer trofej u Kupu nije podigla skoro punu deceniju.

U prethodnoj rundi Kupa, Partizan je eliminisao Voždovac, Vojvodina bila bolja od Spartaka, Zvezda od IMT-a, dok je Radnik izbacio TSC.

Finale je na programu 25. maja.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво