Читај ми!

Čelsi preko Mančester sitija do finala FA kupa

Fudbaleri Čelsija prvi su finalisti ovogodišnjeg FA kupa, posle pobede nad Mančester sitijem. Čelsi je na "Vembliju" savladao "građane" minimalnim rezultatom (1:0) i tako došao do četvrtog finala u poslednjih pet godina.

Tomas Tuhel je tako okončao nadanja kolege Pepa Gvardiole sa druge strane da će i ovu sezonu moći da završi sa četiri trofeja u domaćem fudbalu.

Španski stručnjak je dobrano promešao sastav i omogućio rivalu kontrolu tokom čitavih 90 minuta, a Siti je odigrao jednu od najlošijih utakmica u sezoni.

Osim toga, početkom drugog poluvremena ostao je bez najboljeg igrača Kevina De Brujnea, koji je teren napustio zbog povrede, pa se još ne zna da li će biti spreman za dvomeč polufinala Lige šampiona sa Pari Sen Žermenom.

Čelsi je imao nekoliko dobrih prilika preko Tima Vernera i Hakima Ziješa, a Marokanac je u 55. minutu postigao odlučujući pogodak.

Iskoristio je odlično dodavanje spomenutog Vernera i kaznio veliku grešku rezervnog golmana Stefena.

Čelsi će igrati drugo uzastopno finale FA kupa, pošto je u prethodnom poražen od Arsenala, dok će mu protivnik biti pobednik meča Lester siti – Sautempton.

"Lisice" i "sveci" igraju u nedelju od 19.30.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво