Читај ми!

Piksijevi puleni izazivaju Ronalda i ekipu, srce na terenu za novi kult reprezentacije

Na krilima pobede protiv Iraca (3:2) reprezentacija Srbije dočekuje Portugaliju u meču drugog kola Kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. U igri su nova tri boda za korak bliže ka Svetskom prvenstvu. Očekuje nas totalno drugačiji duel, pre svega zato što je u pitanju novi rival, evropski šampion predvođen jednim od najvećih fudbalera današnjice Kristijanom Ronaldom. Naša selekcija ima svoje adute. Svakako očekuje nas spektakl na stadionu Rajko Mitić. Duel se igra od 20.45.

Novi selektor Dragan Stojković doneo je neophodno samopouzdanje našoj selekciji. Svi reprezentivci su igrali i u prethodnom ciklusu, ali sada je nešto novo. Nova energija, a možda i najvažnije, nova želja za uspehom za golom više, vera u sebe.

Ono što je uglavnom, do sada, bilo karakteristično za naš fudbal da posle primljenog gola ekipa padne, igra se raspadne i protivnik dominira, sada nije slučaj. Delovalo je da je naša selekcija posle gola u našoj mreži zaigrala još odlučnije. Nekako, primetilo se, da je preovladala želja da se što pre dođe do preokreta.

Pod dirigentskom palicom Piksija, koji je sa klupe komandovao idemo dalje, i na taj način ulio dodatno sampouzdanje izabranicima, sve je delovalo mnogo tečnije. Nastavila je naša selekcija da dominira terenom "gol je visio u vazduhu", i usledio je zasluženi preokret.

Sada nam dolazi mnogo ozbiljniji rival sa svim svojim vrlinama i manama predvođen Kristijanom Ronaldom. O njemu ne treba trošiti reči šta znači svakoj ekipi, ali i protivniku. Jedan iz plejade igrača koji se "igra" fudbala. Lakoća kojom se kreće po terenu fascinira, njegove lopte imaju "oči", tako da će naša odbrana biti na velikom iskušenju.

Maksimalna koncentracija tokom celog meča, striktno poštovanje zamisli selektora, puno trčanja i naravno malo sportske sreće potrebno je našim momcima večeras.

Mnogi će reći da nije to više taj Ronaldo. Možda i nije onaj pre pet do deset godina. Ipak, sa 36 godina i dalje je vrhunski igrač. Gladan je golova i uspeha, a to ga je pratilo tokom cele karijere. Posebno je motivisan kad igra za nacionalnu selekciju i uvek se trudi da da više od svog maksimuma.

Pamtim duel, još kada je igrao u Junajtedu. Ser Aleks Ferguson ga je u 78. minutu izveo iz igre pri ubedljivom vođstvu njegovog tima, a on je bio najbolji na terenu. Ronaldo je bio tužan što je bio zamenjen, želeo je da igra. To mnoogo govori sa kojom motivacijom ulazi u svaki susret.

Takav igrač uvek daje sve od sebe. Pritom nije sam na terenu. Temperamenti Portugalci imaju široku rotaciju i opasnost vreba sa svih pozicija. Pogled na njihov sastav dovoljno govori.

Portugalija u meč ulazi kao favorit. To je dodatni motiv za našu selekciju da pokaže da može da se bori sa najboljima. Što da ne i dođe do pobede. Nikada nismo strepeli kad igramo protiv, na papiru, boljih selekcija. Neretko se dešavalo da u kvalifikacijama "propadnemo" posle mečeva sa slabijim selekcijama, a sa onim vrhumskim izađemo sa boljim skorom.

Upravo sa Piksijem dobićemo i to da je svaki duel važan. Da svaki protivnik mora da se shvati najozbiljnije i da ekipa tokom celog meča mora da ide na to da postigne još jedan gol, bez obzira šta piše na semaforu.

Kladionice veće šanse daju protivniku, kvote za pobedu Portugalije kreću se oko 1.80, dok na pobedu naše selekcije idu oko 5.10, za nerešeno se nudi oko 3.40. Eto dodatnog motiva za naše igrače da daju svoj maksimum na večerašnjem duelu, bez obzira za kojih jedanaest se Piksi odluči.

Selektori si su bili obazrivi pred ovaj duel, svaki je pričao u superlativu o protivniku, ali i o veri u svoju ekipi.

Portugalija je jedna od najboljih, ako ne i najbolja ekipa u Evropi, koju veoma cenimo i poštujemo, ali verujemo da imamo kvalitet da im se suprotstavimo,rekao je pored ostalog selektor Srbije Dragan Stojković Piksi.

Selektor fudbalske reprezentacije Portugalije, Fernando Santos, rekao je da njegova ekipa poštuje reprezentaciju Srbije, ali da je u Beograd došla da pobedi.

Bilo kako bilo očekuje nas spektakl na stadionu Rajko Mitić, žestoka borba prsa u prsa sa jakim protivnikom. Nedostajaće navijači i taj dodatni vetar u leđa našoj selekciji.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво