Читај ми!

Stojković: Tadić je kapiten, respektujem ekipu Irske

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je da ne obraća pažnju na Irsku i na njihov sastav, već da je fokusiran na svoj tim i na svoje igrače. Takođe, Piksi je izjavio da će novi kapiten Srbije biti Dušan Tadić.

"Iskren da budem, ne obraćam pažnju na Irsku i na njihov sastav. Fokusiran sam na svoj tim i svoje igrače. Znam dovoljno koliko jedan trener treba da zna, što je dovoljno da prenesem u taktičkom smislu mojim igračima, ono što će nas čekati sutra. Veoma respektujem ekipu Irske", rekao Stojković na video-konferenciji.

Kapiten Srbije biće Dušan Tadić, a selektor Stojković istakao je da nije bilo teško odrediti ko će nositi traku.

"Toliko je odluka bila teška da noćas nisam mogao da spavam. Naravno da je bila laka odluka, Dušan Tadić je naš kapiten i tu nije ništa sporno. Svi igrači koju su pozvani, figurativno su svi kapiteni. On je samo jedan od predvodnika, a i nosi jedan lep broj na leđima. Dovoljno je kvalitetan igrač da bude kapiten", rekao je Stojković.

Selektor je prokomentarisao i ostavku dosadašnjeg predsednika FSS Slaviše Kokeze.

"To što se desilo ne utiče na sportski sektor, kao što sam rekao, mi smo fokusirani samo na ono što nas očekuje na terenu. Bićemo spremni bez obzira na kratak vremenski period koji ćemo provesti zajedno. Biće to dovoljno da vidimo kako ćemo, šta ćemo i kakvu igru želimo da pokažemo. Igrači su dovoljno pametni da shvate, a danas ćemo ponoviti i trening i mislim da će to sutra sve izgledati onako kako želimo, jer želimo, hoćemo i možemo. Ne vidim prepreku, osim Irske, koja će želeti da nam osujeti napade", naveo je Stojković.

Prema njegovim rečima, odlazak na Mundijal u Kataru je prioritet i obaveza koju igrači moraju da shvate.

"Mnogo je lepo igrati na Svetskom prvenstvu, nije samo individualna satisfakcija. Ispišete istoriju i uradite nešto lepo za svoj narod. Optimista sam po prirodi i ne predajem se sve dok ima šanse da se nešto preokrene u našu korist. To i od igrača očekujem, da igraju kao u svojim klubovima. Ne tražim da lete po terenu već da igraju dinamično i atraktivno. Ubeđen sam da će to ostvariti i taj optimizam želim da prenesem i na njih, moramo biti spremni za velika dela", rekao je Stojković.

Srbija u sredu od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" dočekuje Severnu Irsku na startu kvalifikacija za Mundijal u Kataru 2022. godine.

Tri dana kasnije protivnik na istom mestu biće Portugalija, dok će 30. marta Srbija gostovati kod Azerbejdžana u Bakuu.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво