Читај ми!

LE: Tadićev Ajaks u derbiju sa Romom, lakši posao za premijerligaše

Četvrfinale Lige Evrope obeležiće derbi Ajaksa i Rome, dok će premijerligaši imati nešto lakši posao – Mančester junajted će igrati protiv Granade, a Arsenal ide na megdan Slaviji iz Praga. U poslednjem četvrtfinalu zagrebački Dinamo se sastaje sa Viljarealom, odlučeno je žrebom u Nionu.

"Crveni đavoli" važe možda i za najvećeg favorita za osvajanje takmičenja, a do polufinala će im na putu stajati Granada, koja je na debiju ostvarila najveći uspeh u istoriji kluba.

Granada ne samo da debituje u Ligi Evrope, nego generalno u evropskim takmičenjeima, pošto do sada nije imala sreću da se plasira u bilo koje.

Slavija iz Praga će protiv Arsenala igrati treći put sa nekim ostrvskim klubom ove sezone jer je prethodno eliminisala Lester siti i Rendžers.

Dinamo nastavlja evropsku bajku nakon spektakularne eliminacije Morinjovog Totenhema, ali će imati težak posao – na drugoj strani biće Viljareal sa Unajem Emerijem na klupi, specijalistom za drugo po jačini evropsko fudbalsko takmičenje.

Poznati su i rasporedi polufinala – pobednik meča između Granade i Junajteda će u prvom polufinalu biti domaćin boljem iz derbija Ajaksa i Rome. Na drugoj strani kostura ukršaju se Arsenal/Slavija Prag i Dinamo Zagreb/Viljareal.

Prve četvrtfinalne utakmice Lige Evrope igraju se 8. aprila, a revanši sedam dana kasnije.

Kada je u pitanju polufinale, prvi meč će biti igran 29. aprila, a revanš 6. maja.

Finale je zakazano za 26. maj u poljskom Gdanjsku.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво