Читај ми!

Asano pogađao, Partizan u derbiju bolji od Vojvodine

Fudbaleri Partizana pobedili su Vojvodinu rezultatom 2:0, u derbiju kojim je otvoreno 25. kolo Linglong Superlige Srbije. Partizan je nastavio seriju sjajnih rezultata i potpuno zasluženo došao do trijumfa nad Vošom, pošto je bio bolji od prvog do poslednjeg minuta.

Crno-beli su u duel ušli sa velikom dozom samopouzdanja posle 12 uzastopnih pobeda, ali i ogromnom željom da se revanšira protivniku za poraze u prošloj sezoni.

Podsetimo, Vojvodina je dva puta u kratkom vremenskom periodu tada savladala Partizan i, između ostalog, ostavila klub iz Humske bez trofeja u Kupu Srbije.

Zbog toga su izabranici Aleksandra Stanojevića krenuli ofanzivno i imali kontrolu od početka, ali većih uzbuđenja nije bilo sve do 25. minuta. Tada je najbolji strelac domaćih Takuma Asano postigao gol iz jednog potpuno mirnog napada.

Miloš Jojić je povukao loptu kroz sredinu, odložio na desnu stranu do Japanca koji je šutirao iz prve i pomalo iznenadio golmana Nikolu Simića, pogodivši suprotnu malu mrežu.

Pet minuta kasnije malo je nedostajalo Nikoli Drinčiću da iznenadi Vladimira Stojkovića direktno iz kornera, da bi finiš prvog poluvremena pripao ponovo Asanu. Pokušao je krilni napadač Partizana dva puta, pre nego što je u 44. minutu promašio stotopostotnu šansu da duplira prednost domaćih.

Tada nije uspeo, pa se na petnaestominutnu pauzu otišlo rezultatom 1:0, ali jeste u 63. minutu, kada je duplirao prednost svog tima.

Učinio je to na fantastičnu asistenciju Bibrasa Natha, koji ga je pronašao u srcu kaznenog prostora, između nekoliko defanzivaca. Asano je izbegao ofsajd, okrenuo se i drugi put zatresao mrežu.

Nekoliko minuta kasnije Petar Bojić je promašio kolosalnu priliku da vrati "lale" u život, neprecizan je bio sa ivice peterca i tada je bilo jasno da će bodovi ostati u Humskoj.

Stanojevićevi izabranici su rutinski priveli meč kraju i zabeležili 13. uzastopnu pobedu.

Partizan je ponovo prišao prvoplasiranoj Crvenoj zvezdi na tri boda, ali ima dve utakmice više, dok je Vojvodina ostala na trećem mestu sa 50 bodova, čak 12 manje od današnjeg protivnika.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво