Читај ми!

Dejan Stanković za RTS: Žao mi je što se navikavamo na prazne stadione

Gostujući u jutarnjem dnevniku RTS-a trener srpskog velikana Crvene zvezde Dejan Stanković govorio je o ciljevima i planovima za 2021. godinu, ali i istakao da mu je žao što se usled pandemije kovida-19 on i igrači polako navikavaju na igranje pred praznim tribinama, što, kako kaže, za fiudbal nije dobro jer on postoji i igra se zbog publike.

Posle 22 godine Dejan Stanković se u novoj ulozi vratio u svoju Crvenu zvezdu, koju u februaru očekuje meč šesnaestine finala Lige Evrope protiv slavnog Milana. Hoće li njegov tim biti spreman za taj dvomeč prvo je pitanje za mladog trenera.

”Crvena zvezda će biti spremna. I pored toga što smo izvukli jednog velikana kao što je Milan. To jće biti jedan evropski derbi, sećamo se svega što je bilo između Zvezde i Milana unazad i naš klub će za to biti spreman. Sve je moguće, ja volim da kažem da je fudbal čudna igra. Respektujemo svakoga ali se nećemo povlačiti, ni centimetar. Biće borba neprestana”, kaže Stanković za RTS.

A hoće li biti nekih iznenađenja u smislu pojačanja?

”Radimo na tome. Crvena zvezda kao klub zaslužuje da bude najbolja, kako u domaćem prvenstvu tako i u Evropi kao što je i pokazala u poslednjih šest utakmica, da može da se pita nešto., tako da ćemo i na naša pojačanja obratiti pažnju. Nećemo ’ludovati’, ali ćemo gledati da ukomponujemo u naš tim ono što nam treba. Verujem da će biti neko prijatno i lepo iznenađenje za sve navijače Crvene zvezde”, poručuje Stanković.

Proteklu godinu obekežila je borba sa koronavirusom, koja je u mnogoge otežala posao svima, pa i fudbalu, i udaljila navijače od tribina.

”Nije lako. Domino efekat cele ove situacije se prebacio i na sve grane sporta. Meni je žao što se polako navikakavmo da igramo na praznim stadionima. Lako je navići se na protokol, drugačija putovanja i sve ostalo, ali mi je žao što nema navijača jer je fudbal napravljen zbog navijača, fudbal je uživanje, fudbal je strast”, iskren je Deki, koji dodaje da svi u klubu željno isčekuju da sve ovo stane i da se publika vrati tamo gde joj je mesto - na stadion.

Poznato je da je Dejan Stanković veliki humanitarac, kao što je poznato i da ne voli o tome da priča. Ipak, postoji dužnost da se to istakne da trener Zvezde i sada pomagao i donirao respiratore.

”Ja kažem: ko može da pomogne, neka pomogne. Ja se nikada time nisam hvalio, mada je bilo nekih momenata kada se to drugačije shvati. Meni ne treba reklama, ja sam čovek ispunjen, znam ko sam i šta sam uradio u svom životu zajedno sa mojom familijom. Ali ako mogu ja da podstaknem nekoga da pomogne, zašto da ne?  U ovom momentu je svaka pomoć dobro došla i to se uradi sa srcem kad znaš da je nekom potrebno”, ističe Stanković i objašnjava kako se oseća u tim momentima.

”Osećate se lepo. Mi smo sve to odluke o davanju pomoći donosili familijarno, i to je lepo jer se onda to prenosi i na decu”.

Stanković smatra da je pandemija uticala da se ljudi ipak zbliže.

”Familija je konačno došla u prvi plan, jer trčeći za poslom i obavezama možda si zapostavljao i stavljao sa strane najveće vrednosti - a to je familija, a bez nje nema napretka”, naglasila je legenda srpskog fudbala.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво