Читај ми!

Neisplativa investicija – Juventus želi da proda Ronalda

Samo dve godine pošto je stigao u Juventus, jedan od najboljih fudbalera svih vremena Kristijano Ronaldo bi mogao da napusti "staru damu". Juventus ne želi da produži ugovor sa Portugalcem i on bi već na kraju sezone mogao da bude prodat.

Ronaldo je 2018. stigao iz Reala u Juve za sto miliona evra, a samo dve sezone kasnije bi njegova epizoda u crno-belom dresu mogla da bude završena.

Kako pišu španski, italijanski i britanski mediji, uprava kluba ne planira da ponudi produžetak saradnje 35-godišnjem golgeteru, pošto njegov ugovor ističe 2022. godine.

U Torinu planiraju da ga prodaju na kraju sezone kako bi povratili deo novca od velikih ulaganja u ovog igrača. Portugalac jeste napravio marketinški "bum" od dolaska u klub, ali problem predstavlja njegova plata, koja godišnje iznosi 31 milion evra.

To je gotovo četiri puta više od drugog najplaćenijeg igrača, Matajsa de Lihta, a procena je da dalja ulaganja u sada već veterana ne bi bila isplativa.

Ronaldo je doveden da bi pomogao ekipi da osvoji Ligu šampiona, prvu posle 1996. godine, ali u tome nije uspeo. Juventus je nastavio dominaciju u Seriji A, što nije dovoljno za porodicu Anjeli koja je vlasnik kluba.

Nije poznato gde bi mogao da nastavi karijeru, njegov bivši klub Mančester junajted je zainteresovan, tu je i PSŽ, kao i mogućnost odlaska u američku MLS ligu.

Čovek koji je, pored navedenih ekipa, igrao još za lisabonski Sporting i Real Madrid, nastupio je 94 puta za Juve u svim takmičenjima i postigao 71 pogodak.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво