Читај ми!

Crvena zvezda zasijala i do vrha napunila mrežu Slovana

Crvena zvezda je savladala Slovan iz Libereca sa 5:1 (2:1) u meču drugog kola Grupe L Lige Evrope. U drugom meču grupe Hofenhajm je kao gost savladao Gent sa 4:1. Naredni rival crveno-belih je Gent. Duel je na programu 5. novembra od 21.00 na stadionu Rajko Mitić.

Napadačka igra urodila je plodom. Crveno-beli su od starta napali, stigli do ranog vođstva, konstantno pretili i postizali golove. Nije ih poremetio ni gol primljen u finišu prvog dela igre. Nastavila je Zvezda sa efikasnom igrom i u drugom poluvremenu do vrha napunila mrežu gostiju.

Crveno-beli su agresivno ušli u meč. Napali su od prvog sudijinog zvižduka. Slovan nije izdržao pritisak i kapitulirao je već u sedmom minutu. Sjana akcija, Rodić je odlično pronašao Bena koji glavom smešta loptu u mrežu.

Zvezda je nastavila da napada. Sjano je delovao trio Katai Ivanić, Rodić, po levoj strani, a njima su se priključili Ben i Falčineli, iz njihovih akcija stvoreno je mnogo prilika.

Kada je Slovan prividno uspe da se oslobodi pritiska usledio je drugi gol. Zvezda je udvostručila prednost u 22. minutu. Rodić je pronašao Ivanića na levoj strani, ovaj je uleteo u kazneni prostor, povratna lopta do Bena, koji je zakucava u gol.

Nastavila je Zvezda da preti, pre svega po toj levoj strani, propušteno je nekoliko prilika.

Ipak u finišu prvog dela Slovan je uspeo da smanji prednost. Igrao se 41. minut. Protivnik koristi grešku Sanoga, Matušek je krenuo ka golu opalio je sa oko 18 metara, Borjan je bio nemoćan.

Pokušala je Zvezda da dođe i do trećeg gola, stvorila nekoliko prilika, ali nije bilo promene rezultata do odlaska na odmor.

Zvezda je nešto rezervisanije ušla u drugi deo igre. Protivnik se otvorio i krenuo napred. Međutim, crveo-beli to koriste i u 50. minutu postižu novi pogodak.

Katai je prošao po sredini terena, pronašao je Bena u kaznenom prostoru, ovaj iako je mogao sam da završi akciju, prosledio je loptu do Gajća koji sa oko 11-12 metara, snažnim udarcem matira golmana Ngujena.

Zvezda je svesno prepustila inicijativu protivniku, a svoje šanse je vrebala iz kontranapada. Stvoreno je nekoliko prilika, a najveću je propstio Katai.

Tri minuta i dva gola. Prvo je Katai pokazao zašto ga zovu "magiko". Ben ga je uposlio na sredini terena, krenuo je sam, došao do zone šuta i fantastičnim udarcem pogodio gol Slovana. Igrao se 67. minut.

Tri minuta kasnije sjajna akcija crveno-belih, u šansi je bio Ben, ali je golman uspeo da odbije loptu u korner. Ben je izveo udarac iz ugla, sjajno je na prvoj stativi skočio Falčineli i glavom smestio loptu u mrežu.

Posle petog gola, očekivano, pao je tempo igre. Crveno-beli su bili zadovoljni učinjenim, a gost svestan da nema šta da traži u ovom meču. Stvreno je nekoliko prilika pred oba gola, ali nije bilo promene rezultata.

Grupa L, drugo kolo:

Gent - Hofenhajm 1:4
Crvena zvezda - Slovan 5:1

Tabela:

Hofenhajm 6, Zvezda 3, Slovan 3, Gent 0 

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво