Читај ми!

Rasplet u Barseloni, Bartomeu podneo ostavku

Predsednik Barselone Đozep Bartomeu i kompletan bord direktora podneo je ostavku. Prvi čovek Barse je ipak podlegao velikom pritisku i nezadovoljstvu navijača i igrača prema njegovom radu, koje traje već neko vreme.

"Tiraniji Đozepa Bartomeua je došao kraj" i "Vreme je za rekonstrukciju Barselone", nasvlovi su u španskim medijima i rečenice koje izgovaraju ljudi bliski katalonskom klubu.

Nakon ogromnog pritiska, prvi čovek Barselone je ipak podneo ostavku, a za njim su to učinili i ostali članovi borda direktora, navode brojni izvori.

"Proglašavam svoje povlačenje sa mesta predsednika Barselone. To je promišljena odluka, koju sam doneo nakon konsultacije sa svojim kolegama", rekao je Bartomeu.

Bartomeu je, koliko u ponedeljak, govorio da nema nameru da se povuče sa pozicije, već da su izbori naredne godine jedini način da napusti klub.

Služio se prvi čovek Barse raznim "trikovima" kako bi prolongirao verovatno neizbežnu odluku, pa su tako glasovi "nepoverenja" prolazili kroz detaljnu proveru, a vrhunac je bila molba katalonskoj vladi da se sastanak fudbalskog kluba Barselone odloži zbog pandemije koronavirusa.

Ipak, dva sastanka su održana, a nakon drugog, doneta je odluka o ostavci.

"Nakon eliminacije od Bajerna u Ligi šampiona, bilo je lako samo se povući. Ipak, nismo mogli tek tako da ostavimo klub bez trenera i bez ideje šta dalje", dodaje Bartomeu.

Veliko nezadovoljstvo prema Bartomeuu i radu njegove uprave vladalo je, kako kod navijača, tako i kod igrača, ali i samih članova uprave Barselone. 

Kao glavne zamerke navodile su se:

- Veoma loši rezultati i partije pružane na terenu (izgubljena prednost u trci za titulu u Španiji i šokantan poraz od Bajerna od 8:2 u Ligi šampiona)

- Katastrofalna transfer politika evropskog giganta (Više od pola milijarde evra koji su potrošeni na Dembelea, Kutinja, Grizmana, Malkoma, Semeda, Brajtvajta)

- Neprihvatljivo loša ekonomska situacije i stanje u kojem se klub našao tokom pandemije koronavirusa. Uprava je potom predložila smanjenje plata igračima i izjavila da nema dovoljno sredstava za dovođenje pojačanja.

- Odnosi igrača i uprave. Pored Mesija, veliko nezadovoljstvo izrazili su i Pike, Suarez, Alba, Buskets, kao i mnogobrojni prvotimci.

Bartomeu i uprava su se iz dana u dan suočavali sa novim problemima i nezadovoljnim izjavama i mišljenjima nekih od veoma bitnih šrafova tima, kao i legendi kluba.

Izbori za novog predsednika Barselone zakazani su za sledeću godinu, a funkciju predsednika obavljaće privremeni vršilac dužnosti, navodi Mundo Deportivo.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво