Читај ми!

Radnički na "Čairu" srušio Partizan evrogolom Pantelića!

Fudbaleri niškog Radničkog savladali su Partizan minimalnim rezultatom (1:0) u derbiju 12. kola Linglong Superlige Srbije. Radnički je došao do velike pobede protiv crno-belih i dodatno rivala udaljio od šanse da se bori za titulu sa Crvenom zvezdom, a fantastičan gol vredan tri boda postigao je Dušan Pantelić.

Pantelić je u 78. minutu kaznio promašaje Partizana, kada je posle dobrog prodora Nikole Aksentijevića natrčao na loptu i snažnim udarcem je smestio u gornji desni ugao.

Ovim trijumfom Radnički je skočio na šesto mesto sa 21 bodom, dok je Partizan propustio da kazni kiks crveno-belih i ostao je na trećoj poziciji sa devet bodova zaostatka za liderom.

Utakmica na "Čairu" počela je očekivano oprezno, a prvi je u 22. minutu zapretio Partizan preko Filipa Stevanovića. Mladi napadač crno-belih je šutirao posle odbitka, njegov udarac je odbranio golman Borivoje Ristić, da bi potom uzvratili i domaći.

Vladimir Stojković zaustavio je jedan udarac sa distance, a Maki Banjak je u poslednjem trenutku uklizao i sprečio potencijalne probleme.

Partizan je obično pretio preko desnog boka i dvojice Aleksandara - Miljkovića i Lutovca, dok je na suprotnom boku probleme rivalima pravio spomenuti Stevanović.

Žan Kristof Bajebek je počeo utakmicu u startnoj postavi, ali lopte nisu dolazile do njega u dovoljnoj meri i ekipa Aleksandra Stanojevića je bilo bezopasna u većem delu prvog poluvremena.

Nisu se napadački previše istakli ni domaći igrač, pa su mreže mirovale do petnaestominutne pauze.

Crno-beli, koji su igrali u beloj garnituri dresova, od početka drugog poluvremena krenuli su u snažan pritisak. Pokušavao je Bajebek više puta, nije bio ni blizu, posle čega je Ivan Obradović mogao da donese prednost Partizanu.

Sjajno je povratnik u Humsku šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je golman Borivoje Ristić sjajnom paradom spasao Nišlije.

Imao je Obradović još jednu izglednu situaciju, možda i bolju od prethodne, a kada nju nije realizovao, kazna je morala da stigne – i bila je surova.

Igran je 78. minutu kada je Pantelić na već opisani način pogodio za pobedu Radničkog, pošto do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja ni na jednoj od strana.

U ostalim utakmicama dana Spartak je u Subotici sa 1:0 bio bolji od Mladosti, Metalac i Radnik su remizirali 1:1, dok u okršaju TSC-a i Čukaričkog nije bilo golova (0:0).

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво