Читај ми!

Stanković: Jedva čekam da imam sve momke na raspolaganju

Imali smo dve teške utakmice, protiv Partizana i Hofenhajma, i logično je da bude promena u startnoj postavi, najavio je trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković uoči utakmice protiv Javora u Superligi.

"Biće rotacije, kao i igrača koji će odmoriti. Šansu će dobiti igrači, neću da kažem koji su manje igrali, jer su za mene svi starteri, ali biće promena. Što se povređenih fudbalera tiče, jedva čekam da se vrate, pre svega mislim na njihovo zdravlje i zaista bih voleo da ih imam na raspolaganju. To su igrači vrhunskog kvaliteta, donose ogroman kvalitet i ravnotežu u našem timu. Ipak sve zavisi od testova. Ivanić je počeo sa treninzima, pa ćemo videti", rekao je Stanković.

Na pitanje da li će Zvezda nastaviti da igra u formaciji sa trojicom štopera, kao protiv Hofenhajma, Stanković je rekao da će stručni štab analizirati svakog protivnika i u skladu s tim postavljati taktiku.

"Trudićemo se da se najkomotnije osećamo. Prošle godine smo konstruisali s trojicom fudbalera, branili se sa četvoricom. U suštini, protiv Hofenhajma je delovala dobro ta promena formacije. Stajali smo kako treba, 'klizali' po strani, bekovi su bili visoko u fazi kad nemamo loptu. Uspeli smo da limitiramo važne igrače Hofenhajma, poput Gaćinovića. Oduzeli smo im njihovo glavno oružje, a to su kontre, tranzicije, igra iza leđa naših igrača", rekao je Stanković.

On se ponovo osvrnuo i na "spornu" situaciju kod prvog gola Hofenhajma.

"Moram da kažem da nije bio faul kod prvog gola, ali sa strane nije delovalo tako. Ipak, stojim pri tome kada su takvi startovi u pitanju, da je neko na zemlji, neko u vazduhu, a između lopta, to mora da se sankcioniše, jer može da dođe do povrede. Nikolić je imao par takvih situacija, mora čvršće da ulazi u duelu, ne krivim ga, ali mu pričam za budućnost", rekao je Stanković.

Za kraj, Zvezdin trener istakao je da se raduje predstojećim evropskim utakmicama na domaćem terenu.

"Ono što smo pokazali u Nemačkoj dobra je podloga za nastavak rada, s velikim uverenjem da možemo da se pitamo nešto u grupi", poručio je Stanković.

Utakmica 12. kola Superlige između Crvene zvezde i Javora igra se u nedelju od 21 sata.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво