Читај ми!

"Orlovi" prokockali dva gola prednosti, remi sa Turskom u Istanbulu

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno 2:2 sa Turskom u utakmici četvrtog kola Lige nacija. "Orlovi" su prokockali prednost od dva gola i ostali bez pobede u Istanbulu, koja bi im bila veliki korak ka opstanku u Ligi B. Selekcija Ljubiše Tumbakovića prikazala je dva lica – prvih 50 minuta je bilo odlično, ali je u nastavku viđen veliki pad koji je mogao da bude i drastičnije kažnjen. Srbija tako nije napravila najbolju uvertiru za utakmicu sa Škotskom za plasman na Evropsko prvenstvo.

Posle trijumfa nad Norveškom u plej-ofu, naš nacionalni tim poražen je od Mađarske, a potom je i remizirao sa Turcima nakon vođstva od 2:0.

Na tabeli grupe 3 "orlovi" su ostali poslednji sa dva boda, jednim manje od današnjeg protivnika.

Duel na stadionu "Turk Telekom" nije počeo dobro po naše izabranike, pošto su Turci imali prvu odličnu priliku već u 40. sekundi. Nemanja Maksimović je izgubio loptu u opasnoj zoni, ali su "orlovi" nekako preživeli uvodnu pretnju, kao i pokušaj Hakana Čalhanolua nekoliko trenutaka kasnije.

Već nakon petnaestak minuta srpski igrači su počeli da se oslobađaju pritiska domaćina i da više zadržavaju loptu u svojim nogama.

Usledio je pritisak oko kaznenog prostora rivala i važan pogodak u 22. minutu.

Više puta je lopta prebacivana sa jedne na drugu stranu, došla je na levi bok do Mihaila Ristića, koji je odlično centrirao. Na drugoj stativi Sergej Milinković-Savić je bio najviši u skoku i glavom pogodio donji desni ugao za 0:1.

Vezista Lacija do pre nekoliko dana nije postigao niti jedan gol u dresu nacionalnog tima, ali je onda u dva veoma bitna meča pokazao zbog čega je jedan od najtraženijih veznjaka na fudbalskom tržištu. 

Tim rezultatom otišlo se na odmor, da bi momci u belim dresovima sjajno otvorili drugi deo igre – prvo je Nikola Milenković imao odličnu šansu posle kornera, da bi u 47. minutu Srbija dobila penal.

Po levoj strani je odlično prošao Filip Đuričić, uneo loptu u kazneni prostor, a posle duela sa odbrambenim igračima, nju je pokupio Milinković-Savić koji je oboren. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Aleksandar Mitrović, za svoj 36. pogodak u reprezentaciji.

Međutim, kad je trebalo potpuno da se opuste i rutinski privedu utakmicu kraju, reprezentativci Srbije dozvolili su da Turska smanji iz jedne greške i nervoza se uvukla.

Hakan Čalhanolu se ubacio iz drugog plana i kaznio loše postavljanje srpske odbrane, posle čega je krenuo pritisak domaćina. U nekoliko navrata se činilo da će Turska uspeti da izjednači, ali, srećom, naša ekipa se odbranila u tim trenucima.

Međutim, nije uspela nešto kasnije, kada je Tufan kaznio još jednu lošu reakciju posle ubacivanja sa boka i izjednačio na 2:2.

Tada je krenuo opasan pritisak Turaka, koji je mogao da rezultira i potpunim preokretom, da Marko Dmitrović nije dobro reagovao u dve-tri situacije.

Mogla je i Srbija do novog vođstva – Mitrović je pogodio stativu, rezervista Dušan Vlahović u dva navrata bio izuzetno blizu da pogodi, ali lopta nije htela ponovo u mrežu.

"Orlovi" su na kraju osvojili samo bod, iako su mogli sva tri.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво