Читај ми!

Koronavirus "opljačkao" Barselonu, gubitak 97 miliona evra

Katalonski fudbalski velikan Barselona saopštio je da je ostvario ukupan gubitak od 97 miliona evra u poslovnoj 2019/20 godini.

Barselona je godinu zaključila sa prihodom od 855 miliona evra, što je 203 miliona manje od predviđenih 1.059 milijardi evropski novčanica, saopšteno je na sajtu kluba.

Očekivala se dobit od 11 miliona, ali je konačan rezultat gubitak, nakon oporezivanja, od 97 miliona evra, uglavnom kao rezultat izgubljenih prihoda zbog uticaja pandemije.

Dodaje se da je klub pretrpeo i finansijske posledice zbog igranja utakmica bez navijača, a naglo su opali i prihodi od televizijskih prava i prodaje igrača.

Takođe, pad dobiti zabeležen je iz zbog loše situacije u turizmu, jer bi posetioci Barselone inače obilazili stadion Kamp Nou i kupovali u klupskim radnjama.

Procenjuje se da bi bez pandemije koronavirusa bio ostvaren prihod od 1.059 milijardi evra, što bi bio novi klupski rekord.

Za finansijsku 2020/2021 godinu, Barselona planira preliminarne prihode od 791 miliona evra, a plan temelji se na brojnim hipotezama, poput one da će tribine kultnog stadiona biti ponovno popunjene od 25. decembra, prvo 25 odsto, u februaru u potpunosti, kao i da će turizam ponovno ojačati.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво