Barsa ponovo igra fudbal, Kuman debitovao ubedljivom pobedom

Fudbaleri Barselone savladali su na svom stadionu ekipu Viljareala sa 4:0 u meču trećeg kola La Lige. Debi na klupi Katalonaca upisao je Ronald Kuman, koji je u promenjenoj formaciji, vodio klub do dominantne pobede na početku sezone.

Barselona ponovo igra fudbal - utisci su nakon prvog takmičarskog meča katalonskog kluba u novoj sezoni i ubedljive pobede nad Viljarealom.

Debitantski nastup na klupi imao je Ronald Kuman, čiji je eksperiment uspeo, te je prošao prvi test.

Barselona je slavila sa 4:0, igrala lepršavao, dominantno, stvarala šanse, materijalizovala ih i ponovo podsetila na velikana, kakav je bila do pre koju godinu.

Kuman je na startu sezone pokazao da će Barsa nakon dugog niza godina igrati u promenjenoj formaciji. Umesto 4-3-3 i svih varijacija te taktike, holandski stručnjak opredelio se za 4-2-3-1.

Utisak je da je najveće Barselonino pojačanje ovog leta bio zapravo povratak Brazilca Kutinja, koji je igrao na poziciji "desetke".

Takođe, jedna od bitnih stvari u pobedi nad Viljarealom je da je Mesi imao znatno manju ulogu na terenu, nego što je slučaj bio prethodnih sezona. Argentinac je prepustio organizacione dužnosti Kutinju i De Jongu, nije se previše vraćao do polovine terena, već je na desnom krilu bio "mamac" za protivničke defanzivce. Takav odnos na terenu, najviše su koristili igrači na suprotnoj strani, Fati i Alba.

Upravo je Barsino čudo od deteta postiglo prve golove u novoj sezoni i pokazalo da ume da iskoristi višak prostora. U razmaku od samo četiri minuta, u 15. i 19, Fati je dva puta zatresao mrežu Viljareala, na asistencije Albe i Kutinja.

U 35. minutu, Fati je imao jedan na jedan situaciju sa protivničkim defanzivcem, što je iskoristio, olako prošao i izborio jedanaesterac. Siguran sa bele tačke bio je Mesi.

U finišu prvog poluvremena, Barsa postiže i četvrti gol, Mesi je odlično poslao loptu ka Busketsu, do koga ona nije stigla, ali je u pokušaju intervencije, Pau Tores smestio loptu iza leđa svog golmana Asenha.

U drugom poluvremenu Barselona je potpuno usporila ritam, nije previše gledala ka golu rivala, već držala loptu u posedu, manje trčala kontre i mirno privela meč kraju.

Viljareal je u drugom delu meča zaigrao nešto bolji fudbal i na momente zapravo ličio na ekipu, ali su pokušaji Morena i Ibore završili u rukama golmana Neta.

Priliku da debituju u dresu "Blaugrane" dobili su u drugom delu meča i Pjanić, Trinkao i Pedri, dok se na teren nakon dužeg vremena vratio i Dembele.

La Liga treće kolo:

Subota:
Alaves - Hetafe 0:0
Valensija - Ueska 1:1
Elče - Real Sosiedad 0:3
Betis - Real Madrid 2:3

Nedelja:
Osasuna - Levante 1:3
Eibar - Atl. Bilbao 1:2
Atl. Madrid - Granada 5:1
Kadiz - Sevilja 1:3
Valjadolid - Selta 1:1
Barselona - Viljareal 4:0

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво