Partizan pao u produžecima, kraj evropskog sna

Fudbaleri Partizana odigrali su najbolji meč ove sezone u kvalifikacijama, prikazali su najviše, ali to nije bilo dovoljno da prođu dalje. Dva udarca u okvir gola i dva gola Šarlroa, s druge strane crno-beli su stvarali šanse, ali je izostala realizacija.

Završen je san crno-belih o Ligi Evrope, kraj je došao u trećem kolu kvalifikacija. Šarloa je rano stigao do prednosti potom je odolevao napadima našeg tima. Suma je doneo izjednačenje. Ipak u 108. minutu ponovo je matiran Stojković i Partizan je završio svoje učešće.

Crno-beli su ušli u ovaj meč željni nadigravanja. Ipak odbran Partizan je kapitulira u ranoj fazi utakmice. Domaćin je potom svesno prepustio inicijativu gostima.

Nekoliko napada crno-belih lopta je išla na Asana i Sadika. Ovaj dvojac je bio zatvoren pa nije uspeo da se izbori za povoljniju poziciju. Jedno je sigurno ponovo je Partizanu nedostajala realizacija, ali i taj poslednji pas kako bi se stvorila izglednija šansa.

Crno-beli su u prvom delu imali više od igre, ali i samo dva udaraca ka golu protivnika, oba su završila daleko od gola.

S druge strane ni protivnik se nije naigrao. Jedina dva pokušaja ka golu Partizan bila su u istom napadu, prvi je Stojković, odbranio, drugi je završio u mreži, nakon očajne reakcije odbrane našeg tima. Stojković od tog 10. minuta nije imao prilike da interveniše.

Partizan je znatno odlučnije krenuo ka golu protivnika u natavku. Sve linije su pomerene napred. Protivnik nije uspeo da odgovori na agresivnost crno-belih, koji posle osam minuta u drugom delu preko Sume stižu do izjednačenja.

Naša ekipa se nije povukla, nastavila je da napada i stvara prilike. Visok presing koji je nametnuo trener Stanojević zbunio je protivnika kome je trebalo punih 15 minuta da stvori kakvu-takvu šansu, i taj pokušaj sa distance je završio kraj gola.

Svakako najveća opasnost po gol Šarlroa bio je Suma. Koji je bio izuzetno raspoložen za igru. Delio je lopte, stvarao šanse, pokušavo je i šutem sa distance. Otvorio se prostor i za Sadika i Asana, ali nisu uspeli da iskoriste svoje prilike.

Domaćin nije imao rešenja u napadu, tačnije odbrana Partizan je ispoštovala sve zadatke. Sjajan u odbrani bio je Miljković, koji je uspeo da ispravi sve greške saigrača u poslednjoj liniji.

Iako su crno-beli bili bolji, stvorili su više šansi, protivnik je bio taj koji je posle 120 minuta igre slavio. Rezai je iz slobodnog udarca matirao Stojkovića dvanaest minuta pre kraja produžetaka. Crno-beli su uspeli da stvore nekoliko prilika ali ne i da matiraju golmana domaćina.

уторак, 16. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво