Liverpul srušio Čelsi - crveni karton, penal, debi Tijaga...

Fudbaleri Liverpula savaldali su na gostovanju ekipu Čelsija sa 2:0, u derbi meču drugog kola Premijer lige.

"Crveni" su odigrali ubedljiv meč i upisali zasluženi trijumf na "Stamford bridžu" nad ekipom Čelsija, a oba gola na meču postigao je Sadio Mane.

Izabranici Frenka Lamparda odigrali su jedan trapav meč sa dosta grešaka, koje je Liverpul znao da kazni. Ishod utakmice mogao je biti drugačiji, da je novi napadač Čelsija Timo Verner uspeo da iskoristi jednu od dve dobre prilike.

U finišu prvog poluvremena, štoper "plavaca" Kristensen rvačkim zahvatom oborio je Manea i to kao poslednji igrač odbrane, čime je, uz intervenciju VAR-a, kažnjen crvenim kartonom.

To je znatno otežalo posao Čelsiju u nastavku, jer je Liverpul imao znatno veći posed lopte, kao i prostor za organizovanje napada.

U drugom delu utakmice, debitanski nastup za Liverpul upisao je Tijago Alkantara, doskorašnji fudbaler Bajerna i najnovija akvizicija Jirgena Klopa.

A podatak da je Tijago imao više tačnih dodavanja za jedno poluvreme nego li bilo koji član Čelsija za čitav meč, govori o kakvom je pojačanju reč.

Liverpul je do vođstva došao u 50. minutu. Dobro napravljen višak na desnoj strani za Firmina, koji je centrirao i pronašao Manea, a ovaj glavom matira Arizabalagu na golu Čelsija.

Od tog momenta gosti su bili još više rasterećeni. Četiri minuta kasnije usledila je nova greška golmana Kepe, koji se duže vreme nalazi na udaru kritika, utisak je sa razlogom.

Arizabalaga je pokušao da prosledi loptu do svog štopera, ali je Mane izvršio pritisak, oduzeo loptu golmanu Čelsija i potom postigao gol za 2:0.

Uprkos šansama na obe strane, to je ostao konačan rezultat. 

Čelsi je mogao da smanji zaostatak i uvede meč u neizsvesnu završnicu, ali je Žoržinjov udarac sa penala odbranio golman "crvenih" Alison.

Penal je inače skrivio pomenuti Tijago Alkantara, u tek drugom duelu za loptu od kako je došao u Premijer ligu.

Premijer liga, 2. kolo:

Subota:

Everton - VBA 5:2
Lids - Fulam 4:3
Mančester junajted - Kristal Palas 1:3
Arsenal - Vest Hem 2:1

Nedelja:

Sautempton - Totenhem 2:5
Njukasl - Brajton 0:3
Čelsi - Liverpul 0:2
Lester - Barnli (20.00)

Ponedeljak:

Aston Vila - Šefild junajted (19.00)
Vulvs - Mančester siti (21.15)

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво