Читај ми!

Zvezdaši prikupili 239 jedinica krvi

Navijači Crvene zvezde prikupili su 239 jedinica krvi u humanitarnoj akciji "Crveno-bela krv", koja je danas 19. put održana na stadionu "Rajko Mitić". Ova humanitarna akcija dobila je specijalnu nagradu kao najuspešnija dobrovoljna akciju davanja krvi u istoriji Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Kao nagradu za humani gest, zvezdaši su dobijali 50 odsto popusta u „Red Star" šopu.

"Očekivanja su bila velika, s obzirom na iskustvo koje smo stekli organizujući akcije u saradnji sa Crvenom zvezdom, znali smo da empatija, solidarnost i humanost ne nedostaju svima onima kojima su crveno-bele boje u srcu. Svaka akcija je organizovana kada je to nama bilo najpotrebnije, to pokazuje da navijači Crvene zvezde, uz upravu kluba, imaju visok stepen društvene odgovornosti prema zajednici u kojoj žive. Izuzetno mi je drago što smo još jednom ostvarili veliki uspeh i prikupili 239 preko potrebnih jedinica krvi", istakla je Gordana Antuljeskov, portparol Instituta za transfuziju krvi Srbije.

U 2019. godini bile su ogranizovane tri akcije „Crveno-bela krv", a tom prilikom sakupljeno je ukupno 2.648 jedinica krvi.

Oboreni su i rekordi, u avgustu je sa 1.488 jednica krvi postavljen novi dnevni rekord. Takođe, humanitarna akcija "Crveno-bela krv" dobila je specijalnu nagradu kao najuspešnija dobrovoljna akciju davanja krvi u istoriji Instituta za transfuziju krvi Srbije.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво