Falčineli stigao u Beograd: Bilo je uzbudljivo kada sam čuo za Zvezdu

Dijego Falčineli, novi napadač Crvene zvezde, stigao je u Beograd gde je odmah zadužio opremu novog kluba. Falčineli je došao među crveno-bele na pozajmicu iz Bolonje, na preporuku Siniše Mihajlovića.

Napadača je na našem najvećem stadionu dočekao trener Dejan Stanković i poželeo mu dobrodošlicu, kao i mnogo golova u novom klubu.

"Bilo je uzbudljivo poslednjih nekoliko dana kada sam čuo da me Zvezda traži. Napeto, ali u pozitivnom smislu. Drago mi je što sam tu i ponosan sam što ću moći da branim boje velikog kluba kao što je Crvena zvezda", bili su prvi Falčinelijevi utisci.

On je otkrio i šta mu je trener Bolonje Siniša Mihajlović rekao o Crvenoj zvezdi.

"Mihajlović me odmah savetovao da prihvatim ovu ponudu. Lično nisam imao većih sumnji s obzirom na to da dobro poznajem dobro ekipu u koju sam došao i nadam se da ću u Zvezdi igrati mnoga takmičenja, kao i da će moja karijera ići uzlaznom putanjom. Isto tako me i Materaci savetovao da dođem u Zvezdu, tako da je to Stanković oberučke prihvatio. Jedine sumnje su bile privatne prirode, zbog moje porodice, tacnije moje ćerke, ali i to smo uspeli da rešimo veoma brzo", rekao je novi Zvezdin napadač-

Prvi Italijan koji će nositi crveno-beli dres dobro se poznaje sa svojim kolegom Ričmondom Boaćijem.

"Sa Boaćijem sam bio cimer u Sasuolu, jako sam zadovoljan što ću imati nekog ovde koga poznajem od ranije. On je sjajan momak, ali i ceo tim. Dobio sam veliku podršku svih, upoznali su me sa gradom i pomogli da se smestim tako da sam imao sjajan doče, rekao je Falčineli.

Italijanski napadač je rođen 26. juna 1991. godine u opštini Marscijano koja se nalazi nedaleko od Peruđe. Juniorski staž proveo u niželigašu Pontevekiju, ali je kao kadet stigao u Inter u kojem se zadržao godinu dana.

Uprkos tome što je odigrao jedan prijateljski meč za seniorski tim italijanskog velikana, vratio se u klub u kojem je ponikao i odigrao prvu seniorsku sezonu kao sedamnaestogodišnjak.

Potom je usledio transfer u Sasuolo, pa odlazak u Folinjo i onda povratak u Sasuolo, gde je proveo čitavih sedam godina, ali šansu u timu je dočekao tek posle niza pozajmica.

Prvo je otišao u Juve Stabiju, pa u Lančijano, ali je najzapaženiji bio u Peruđi (42 utakmice i 15 golova, Serija B) i Krotoneu (34 utakmice, 13 golova, Serija A).

U Sasuolu je za sve to vreme odigrao 63 meča i postigao šest pogodaka, da bi potom pojačao Bolonju, a prošlu sezonu je proveo u Peruđi, gde je na 27 utakmica, tri puta bio strelac.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво