Stanković: Fokus na teren, ne očekujem provokacije

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je da ne očekuje provokacije na meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Tirane i da će fokus biti na dešavanja na terenu.

Zvezda u utorak gostuje u Tirani kod istoimene ekipe u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Poznajemo Tiranu, videli smo meč u Tbilisiju. Izašli su u dosta nizak blok i branili se. Gledali su da osvoje drugu loptu i da organizuju polukontru i kontru. Dinamo je imao posed, ali to je bio način da pogrešiš. Nećemo nasesti na to, videćemo kako će i oni da izađu. Imaju nekoliko mladih momaka, a iskustvo može mnogo da znači u ovakvim utakmicama", rekao je Stanković na konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić.

"Pričali smo posle Evrope. Nema potrebe da se utakmica završava za 15 minuta. Bitno je da imaš kontrolu, da sve zavisi od tebe i da ne padneš pod uticaj nervoze i straha. Ima sitnih detalja, ne moram baš sve da otkrijem", rekao je Stanković.

On je rekao da je optimista kao i trener Tirane, koji je rekao da cilj njegovog tima plasman u grupnu fazu LŠ.

"Ja sam optimista, verujemo u sebe i znamo naše kvalitete. I ja želim da uđemo u grupnu fazu. Teren će pokazati ko je kakav. Bilo je utakmica biti ili ne biti i kada sam bio igrač. Lakše je kada si igrač, ali bitno je da iskontrolišemo euforiju i unutrašnje emocije. Pritisak treba da bude. To te drži na operezu, ako se opustiš šamar sledi 300 posto. Volim ovaj osećaj, mada je komplikovano spremiti ovakav meč kao trener. Volim ovakve utakmice. Moj jedini zadatak je da utičem na to da ne izgorimo", rekao je trener Zvezde.

Stanković je rekao da zna 95 odsto tima koji će igrati u Tirani u utorak.

"Rekao sam da znam 95 posto tima. Nebitna je postavka, važno je da kada je potrebno svi budemo iza lopte. Da se branimo svi zajedno. To je onda deset igrača", rekao je Stanković i osvrnuo se na Bena i njegovu povredu.

"Ben je veliki profesionalac. Situacija sa njim je korektna, imamo još dva dana. Poznavajući Bena i njegov mentalitet ne bi trebalo da bude problema", dodaje Stanković.

Stanković je upitan i da li očekuje tenziju i provokacije.

"Ne, ne očekujem. Idemo da igramo fudbal. Ovo je sport i fudbal, idemo da igramo i takmičimo se. Ne razmišljamo ni o čemu drugom, provokacija ima i kada su totalno druge utakmice, to svi znamo, tako da ne očekujem tenziju. Mislim da je teže smiriti ekipu i iskontrolisati im emocije, da ne izgore pred važnu utakmicu, naročito sada kada se igra jedna utakmica."

"Ona može da traje i 120 minuta, ne mora to da bude gotovo u 20, 50 minuta, to nije važno, cilj opravdava sredstvo. Svaka sledeća utakmica je najvažnija i mi moramo tako da razmišljamo. To mi onda ne menja razmišljanje da li će to biti specifična utakmica, ili nastavljamo kvalifikacije ili ne, to već samo po sebi nosi određenu težinu. Gledaću da sačuvam tu atmosferu takmičenja za prolaz u narednu rundu. Nije bitno ko je protivnik, mi imamo naš cilj. Vruće jeste, ali nećemo pasti pod to, imamo zajedno mnogo iskustva da to i iskontrolišemo", zaključio je Stanković.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво