Zvezda pohod na Ligu šampiona počinje protiv Gibraltaraca

Fudbaleri Crvene zvezde put ka Ligi šampiona počinju protiv ekipe Evropa sa Gibraltara. Srpski šampion počinje od prvog kola kvalifikacija i biće domaćin gibraltarskom šampionu.

Ove godine je sistem takmičenja promenjen, igraće se samo jedna utakmica, pa je žrebom odlučeno da će crveno-beli dočekati Evropu na stadionu "Rajko Mitić".

Utakmica prvog kola kvalifikacija na programu je 18. ili 19. avgusta, a izabranici Dejana Stankovića ne bi trebalo da imaju težak posao na startu takmičenja.

Evropa je do sada uspevala samo u dva navrata da prođe prvu rundu kvalifikacija, i to za Ligu Evrope, drugo po jačini evropsko takmičenje.

Zvezda će mnogo ozbiljniji posao imati u drugom kolu, a žreb za tu rundu takmičenja, u kojoj će srpski predstavnik takođe biti među povlašćenim timovima, zakazan je već za ponedeljak.

Uefa će i pred to izvlačenje skratiti listu potencijalnih protivnika, pa će to biti neko od sledećih klubova – Midtjilend (Danska), Šerif (Moldavija), Kluž (Rumunija), Ferencvaroš (Mađarska), Dandalk (Irska), Slovan (Slovačka), Suduva (Letonija), Omonija (Kipar), Sarajevo (BiH) i Dinamo Tbilisi (Gruzija).

Tada će svoje prve protivnike u kvalifikacijama za Ligu Evrope dobiti Partizan, TSC i Vojvodina.

 

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво