Stanković: Bićemo sve bolji iz meča u meč

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković zadovoljan je posle pobede protiv Novog Pazara (3:0) i poručuje da ima prostora za napredak.

Fudbaleri Crvene zvezde uspešno su započeli novu sezonu, pošto su večeras na startu Superlige savladali Novi Pazar 3:0 (2:0).

"Rekao sam i na konferenciji pred meč da je za nas ovo poslednja pripremna utakmica i da smo njom zatvorili ciklus od 24 dana. Siguran sam da ćemo iz meča u meč izgledati sve bolje. Čestitao bih Novom Pazaru na fer utakmici, jer ni u jednom trenutku, bez obzira na rezultat, nisu odustajali. To im ide na čast za mentalitet i borbu koju su prikazali. Mi smo delovali lepršavo na početku, a onda su se igrači zadovolji. Razumem ih. Previše smo kontrolisali utakmicu za moj ukus, ali ne zameram im. Bitno je da je Katai igrao 45 minuta, Sanogo 60, vraćamo ih polako", rekao je Stanković novinarima posle meča.

Zvezdin trener dodao je da je tužno igrati fudbal bez navijača i iskoristio priliku da pohvali kapitena Milana Borjana.

"Sablasno je igrati bez publike. Fudbal se igra zbog ljudi, ali situacija je takva i mi ćemo se adaptirati na nju. U nekim situacijama i nije loše što nema publike, jer igrači mogu bolje da me čuju. Nadam se da ćemo uskoro imati pune tribine. Borjan je bio fenomenalan. Kapiten nije tu da nosi traku, već da preuzme odgovornost i da u svakom momentu prepozna kako se oseća ekipa. Da li treba da spusti loptu ili ne. Sinhronizovano smo davali instrukcije".

Prelep pogodak Miloša Vulića iz slobodnog udarca je Stankovića posebno obradovao, a smatra i da debitant Strahinja Eraković ima mnogo razloga da bude ponosan.

"Vulić se mnogo izdigao, radio je dobro, a od kraja prošle sezone se video nagoveštaj da napreduje. Odradio je sjajne pripreme i to se odmah vidi. Što se Erakovića tiče, debitovati za Crvenu zvezdu i to još u prvom kolu, na njegovom mestu, sad bih trčao do kuće od sreće", istakao je Stanković.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво