Obamejang srušio i Čelsi i doneo Arsenalu FA kup

Fudbaleri Arsenala osvojili su trofej FA kupa, pošto su u finalu savladali Čelsi posle preokreta – 2:1. Arsenal je u derbiju severnog Londona na "Vembliju" odigrao još jednu odličnu utakmicu i stigao do pehara, prvog u trenerskoj karijeri Mikela Artete.

Španski stručnjak je, baš kao i u polufinalu protiv Mančester sitija, odlično spremio ekipu, koja je uspela da sačuva smirenost uprkos ranom golu "plavaca".

Već u petom minutu zatresla se mreža "tobdžija" – posle lepe akcije Kristijana Pulišića i Mejsona Maunta, Olivije Žiru je maestralno asistirao američkom plejmejkeru, kojem nije bilo teško da donese prednost Čelsiju.

Ipak, Arsenal je uspeo da se vrati u 28. minutu preko Pjer-Emerika Obamejanga.

Gabonac je prvo iznudio penal koji je skrivio Sesar Aspilikueta, a onda ga i sigurno realizovao za 1:1.

U nastavku se rasplamsala borba, ali je igra Čelsija počela da se raspada, što je Obamejang kaznio još jednim sjajnim golom. U 67. minutu je "izlomio" Kurta Zumu i lagano prebacio golmana Kepu Arisabalagu.

Nešto kasnije Mateo Kovačić je dobio drugi žuti karton i morao je van terena, posle čega je bilo jasno da Čelsi neće imati šansu da se vrati.

"Tobdžije" su mirno privele susret kraju i došle do 14. trofeja u FA kupu, prvog od 2017. godine, čime su popravili rekord engleskog fudbala.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво