Inter nudi Mesiju najveći ugovor u istoriji fudbala

Fudbalski klub Inter pomno prati situaciju oko Lionela Mesija i planira da iskoristi njegovo nezadovoljstvo u Barseloni. "Nerazuri" su spremili neverovatnu ponudu za Argentinca koji razmišlja o odlasku iz "Blaugrane" i žele da mu ponude najveći ugovor u istoriji fudbala.

Mesi je pre nekoliko nedelja, kada su Katalonci zvanično izgubili titulu u španskoj La Ligi, izjavio da ekipa nije dovoljno kvalitetna i da bi u klubu trebalo da se zapitaju svi - od uprave do igrača.

Najbolji fudbaler planete i šestostruki osvajač Zlatne lopte čitavu svoju karijeru proveo je na "Kamp Nou", ali mu je nedostatak uspeha na evropskoj sceni poslednjih godina upalio "crveni alarm".

To žele da iskoriste čelnici Intera, uprkos činjenici da je njihov trener Antonio Konte pre nekoliko dana izjavio da je lakše pomeriti katedralu Duomo nego dovesti Mesija, ponudom koja do sada nije predložena niti jednom fudbaleru.

Klub sa "Đuzepe Meace" spremio je 260 miliona evra za četvorogodišnji ugovor, prenose katalonski Sport i italijanski Gazeta delo Sport.

S obzirom na to da Leu ugovor ističe 2021, u crno-plavom delu Milana nadaju se da će ga dovesti kao slobodnog igrača, što bi im omogućilo da mu ponude godišnju platu od 50 miliona evra. Time bi on primao mnogo više od glavnog rivala Kristijana Ronalda, koji u Juventusu dobija 31 milion evra za godinu dana, ali ni to ne bi bilo sve.

Uz bonuse bi suma mogla da naraste na više od 65.000.000 evropskih novčanica za 12 meseci, više nego što trenutno prima u Barseloni.

Bogati vlasnici Intera žele da spreče surovu dominaciju "stare dame" u Italiji koja traje devet godina, zbog čega sezonama unazad grade tim. Mesi je više puta dovođen u vezu sa "nerazurima", ali je sada ponuda najozbiljnija, pa su i mediji preneli da je predsednik kluba Stiven Žang već razgovarao sa igračevim predstavnicima, kao i sa predsednikom Barse Đosepom Marijom Bartomeuom.

Glasine je podgrejala činjenica i da je Leov otac Horhe kupio vilu u Milanu, kao i Mesijev lik na spomenutoj katedrali Duomo u sklopu najave meča Intera i Napolija.

"Mesi na katedrali? Nije bila moja ideja. Podsetilo me je na fudbal iz prošlosti, sa takvim situacijama. Govorimo o ikoni, sjajnom fudbaleru, želji koju svako ima. To je kao 'fantazi fudbal', utopijska situacija", rekao je izvršni direktor Intera Đuzepe Marota.

Ronaldo je pre dve sezone došao u Juventus i već osvojio dve titule, nastavivši neverovatan golgeterski učinak, a 2018. je i Mesija, sa kojim ima istorijsko rivalstvo, pozvao da mu se pridruži.

"Za mene, život je izazov. Volim ga i volim da usrećujem ljude. Voleo bih da jednog dana dođe u Italiju i, kao ja, prihvati taj izazov", izjavio je tada Ronaldo.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво