Parižanima četvrta "kruna" u sezoni, Lion pao posle penala

Pari Sen-Žermen osvojio je četvrti trofej ove sezone, pošto je posle boljeg izvođenja penala savladao ekipu Liona i osvojio Liga kup Francuske. Posle 120 minuta igre nije bilo golova.

Velika borba dva odlična tima viđena je u finalu francuskog Liga kupa – na kraju je pobednika oslučila penal-lutrija, a PSŽ je osvojio treći trofej u sezoni.

Verovatno teže nego što su mnogi očekivali, "sveci" su tituli šampiona Francuske i trofeju u nacionalnom kupu, kao i u Superkupu, dodali i naslov osvajača Liga kupa, čime je zaokružena sjajna sezona izabranika Tomasa Tuhela.

Na stadionu "Francuska", PSŽ je do pobede nad odličnim Lionom došao tek posle boljeg izvođenja penala, pošto posle 120 minuta igre nije bilo golova, i to u šestoj seriji.

Posle prvih pet serija u kojima su svi izvođači bili precizni, jedanaesterac za Lion promašio je Bernard Traore, da bi Pablo Sarabija zadao konačni udarac.

Zanimljivo je da je ovo bilo poslednje izdanje Liga kupa Francuske, pošto se ovo takmičenje od sledeće sezone neće igrati.

Treba podsetiti da PSŽ ima lepu priliku da se plasira i u polufinale Lige šampiona, pošto će se u četvrtfinalu elitnog takmičenja boriti protiv Atalante.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво