Zvezda bez municije, Sadikova magija poslala Partizan u finale

Jedan gol u "večitom" derbiju bio je dovoljan Partizanu da se plasira u finale Kupa Srbije, gde će se boriti za peti uzastopni trofej. Izraelac Natho strelac odlučujućeg gola, posle magičnog poteza Nigerijca Sadika. Protivnik crno-belima u finalu biće Vojvodina, 24. juna.

Partizan je savladao Zvezdu u 200. takmičarskom "večitom" derbiju i kao nagradu dobio priliku da brani trofej u Kupu Srbije.

Crno-beli su bili bolji rival, čini se da su imali veću želju na terenu, a samo jedan trenutak inspiracije napadača Sadika bio je dovoljan da se na pleća obori zvanični šampion.

Igrao se 58. minut kada je Nigerijac sjajnom fintom bacio na leđa Degeneka, nekarakteristično nesebično asistirao za Natha, koji je uputio udarac dovoljno jak i precizan da lopta prođe ispod Borjana.

Za razliku od prethodnog derbija koji su odigrala naša dva najveća kluba, utakmica na stadionu u Humskoj bila je vrlo zanimljiva, energična, puna duela, a na kraju, čini se zasluženo, pobeda pripala Partizanu.

Zvezda je najbolju priliku propustila u finišu prvog poluvremena, kada je Ben sjajno izveo slobodan udarac, a Stojković loptu sproveo do stative. U nastavku je Vukanović zatresao mrežu, ali se Zvezdin napadač nalazio u ofsajd poziciji.

Utakmicu su obeležili brojni vazdušni dueli, pre svega Milunovića i Sadika sa jedne, kao i Pavlovića i Boaćija sa druge strane.

Iako je "prštalo" na sve strane, nije viđeno mnogo nesportskih poteza. Uprkos tome, sudija Novak Simović pokazao čak devet žutih kartona – pet igračima Partizana, četiri za momke u crveno-belom.

Partizan je uspeo da Zvezdine napadače otera daleko od svog gola, naročito u periodu kada su crno-beli branili prednost, pa ekipa Dejana Stankovića mora biti nezadovoljna svojom partijom, naročito u ofanzivi.

Zanimljivo je da je ovo bio četvrti uzastopni "večiti" derbi u kojem Zvezda nije uspela da postigne pogodak.

Partizan će u finalu igrati protiv Vojvodine, koja je prethodno savladala Čukarički istim rezultatom.

Finalna utakmica Kupa Srbije na programu je 24. juna, ali još nije odlučeno gde će se ona igrati.

Kako je proteklo polufinale između Zvezde i Partizana možete pogledati OVDE.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво