Istekao rok, Bajern nije otkupio Kutinja

Čelnici nemačkog Bajerna saopštili su da nisu iskoristili opciju otkupa ugovora Felipea Kutinja od Barselone i da će se Brazilac, bar privremeno, na kraju sezone vratiti na "Kamp Nou".

Što zbog finansijskog uticaja koronavirusa na prelazni rok, što zbog nezadovoljstva njegovim partijama, čelnici Bajerna iz Minehna odlučili su da ne otkupe ugovor Kutinja.

Brazilski fudbaler u Bajern je došao početkom sezone kao pozajmljeni fudbaler Barselone, uz opciju otkupa za sumu od 120 miliona evra.

"Nismo želeli da aktiviramo opciju za otkup, a rok za to je sada prošao. Pred nama je period u kojem ćemo planirati kako će izgledati naš sastav za narednu sezonu i ostaje da vidimo da li će Kutinjo biti deo tima ili ne", naveo je Rumenige, izvršni direktor Bavaraca.

Kutinjo ima 27 godina, a u Bajernu je za sada odigrao 22 utakmice i postigao osam pogodaka.

Brazilski fudbaler je u Barselonu stigao u januaru 2018. godine za 125 miliona evra iz Liverpula, ali je godinu dana kasnije poslat na pozajmicu u Bajern.

Španski i nemački mediji navode da iako nije želeo da aktivira opciju otkupa, postoji šansa da Bajern dovede Kutinja u transferu za manji novac od navedenog, ili ponovo na pozajmicu.

Navodi se takođe da su za usluge Kutinja zainteresovani i Totenhem, Lester, Inter, ali da postoji šansa da ga trener Barselone Kike Setijen zadrži u sastavu "Blaugrane".

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво