"Baskijski Mesi" završio karijeru – Aduricu potreban novi kuk

Aric Aduric, sada već legendarni fudbaler Atletika iz Bilbaa, objavio je na društvenim mrežama da je u 39. godini odličio da završi karijeru. Napadač se na ovaj potez odlučio zbog povrede, nekadašnjem reprezentativcu Španije potreban je veštački kuk.

Atletik iz Bilbaa važi za klub u kojem se igrači osećaju kao kod kuće. Možda i najbolji primer je Aric Aduric, fudbaler koji je napuštao matični klub nekoliko puta, ali se svaki put vraćao, na kraju nekako simblično tu rešio i da završi bogatu karijeru.

Sigurno da nema kvalitet kao Mesi, ali je jedini fudbaler osim Argentinca koji je postizao pogodak u 15 uzastopnih sezona u La Ligi, što, priznaćete, nije mala stvar.

Ipak, godine (39) i hronični problemi sa kukom postali su nepremostiva prepreka, pa je Aduric morao da završi karijeru ranije nego što je planirao.

Želeo je da to bude na kraju ove sezone, posle finala Kupa kralja, u kojem se sastaju njegov Atletik i komšijski Real Sosijedad, ali je pandemija koronavirusa ubrzala njegov odlazak sa španskih fudbalskih terena.

Aduricu je hitno potrebna operacija, kako bi kuk zamenio veštačkim i zadržao šanse za koliko-toliko normalan život posle karijere profesionalnog fudbalera. 

U karijeri je odigrao više od 750 utakmica i postigao više od 250 golova. Osvojio je jedan trofej – Superkup Španije 2015. godine.

Stigao je i do reprezentacije Španije, za koju je sakupio 35 nastupa i postigao dva pogotka. U novembru 2016. godine postigao je gol u pobedi nad Makedonijom, čime je postao najstariji strelac u istoriji "furije".

Poslednji pogodak u karijeri postigao je u prvom kolu ove sezone. Bilbao je slavio protiv Barselone upravo njegovom zaslugom, posle prelepih "makazica".

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво