Sudbina Mančester sitija biće poznata u junu

Sud za sportsku arbitražu (CAS) saopštio je da će odluku o žalbi Mančester sitija na dvogodišnju zabranu nastupa u evropskim klupskim takmičenjima raspravljati u terminu od 8. do 10. juna.

Evropska fudbalska unija (Uefa) je zabranila je "građanima" nastup u klupskim takmičenjima u naredne dve godine, uz novčanu kaznu od 30 miliona evra, nakon što je utvrđeno da je aktuelni šampion Engleske "precenio" prihod od sponzora u razdoblju od 2012. do 2016. godine.

Siti je odbacio optužbe pod izgovorom da nisu tačne, dok je CAS saopštio da će saslušanje trajati tri dana i neće biti otvoreno za javnost.

"Neka saslušanja mogu biti izvedena u obliku video-konferencija", saopštio je CAS zbog pandemije koronavirusa.

Sudska procedura uključuje razmenu pismenih podnesaka između dve strane, dok se arbitražno veće saziva radi saslušavanja žalbe.

Siti je kriv zbog toga što je lažno povećavao prihode od sponzora, kada je predavao godišnju dokumentaciju za finansijski fer-plej. Presuda je došla posle istrage koja je pokrenuta kada je u novembru Špigl objavio dokumenta.

Nemački list je objavio mejlove koji su "procurili", a u kojima se navodi da vlasnik Sitija, šeik Mansur bin Zajed el Nahijan, novac za dresove, akademiju i stadion tima iz Manečstera nije dobio samo od svoje avio-kompanije Etihad.

Od ukupne svote od 68 miliona funti, koliko je navedeno, samo osam miliona je novac avio-kompanije, koja je glavni sponzor.

Kaznu će Siti početi da izdržava od naredne sezone, što znači da će ovu sezonu moći da završi u najjačem evropskom takmičenju, ukoliko ona bude kompletirana zbog novonastale situacije.

Iz kluba su pre žalbe istakli da su "razočarani, ali ne i iznenađeni" zbog odluke donesene na osnovu predrasuda.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво