Inspekcije, GPS tragači, video analize – šta sve čeka Premijerligaše na treninzima

Klubovi engleske Premijer lige od danas ponovo mogu da održavaju treninge, ali pod posebnim uslovima. Okviran datum za nastavak takmičenja je 12. jun, ali se ipak očekuje da se prve utakmice odigraju nešto kasnije.

Posle više od dva meseca pauze, engleski klubovi vraćaju se na kolektivne treninge, ali pod vrlo strogim ograničenjima i uputstvima.

Igrači će raditi u grupama od najviše petorice, držanje distance je obavezno, dok neće biti dozvoljen bilo kakav kontakt. Igrač na treningu ne sme provesti više od 75 minuta.

Posle svakog treninga dezinfikovaće se lopte, korner zastavice, stative i prečke, ali čak i sam teren, dok će igrači biti testirani dva puta nedeljno, uz obavezno merenje temperature po dolasku na trening.

Pored toga, Premijer liga uvela je i posebne mere – slanje iznenadnih inspekcija u trening centre, korišćenje GPS uređaja za praćenje, kao i video analaza, sve kako bi se klubovi držali propisanih uputstava.

Igrači svih premijerligaških klubova testirani su u nedelju i ponedeljak na koronavirus, a u toku dana očekuju se i rezultati.

Problem sa kojim su se susreli čelnici takmičenja je činjenica da polovina klupskih doktora u Premijer ligi žalili su se da nisu bili konsultovani oko sačinjavanja protokola i da nisu u potpunosti upoznati sa svim pravilima.

Iako je prvobitno bilo planirano da se Premijer liga nastavi 12. juna, organizatori uveravaju da je to bio samo okviran datum, kao i da se očekije da prve utakmice budu odigrane nedelju-dve dana kasnije.

Uefa je dala rok ligama da se do 25. maja izjasne o sudbini sezona, ali je sastanak izvršnog komiteta Evropske kuće fudbala pomeren sa 27. maja na 17. jun, što bi trebalo da omogući više vremena Premijer ligi da organizuje nastavak sezone.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво