Preminuo nekadašnji Zvezdin fudbaler Marko Elzner

Nekadašnji defanzivac Crvene zvezde i jedan od najboljih slovenačkih fudbalera u istoriji Marko Elzner preminuo je u 61. godini posle teške bolesti, prenosi list Delo.

Elzner je crveno-beli dres nosio od 1983. do 1987. godine i osvojio po jednu titulu i Kup. Odigrao je 14 utakmica za reprezentaciju Jugoslavije. Za selekciju Slovenije u smiraj karijere odigrao je dve utakmice.

Marko Elzner, jedan od najboljih slovenačkih fudbalera svih vremena, umro je u 61. godini od opake bolesti. U svojoj bogatoj karijeri postigao je najveći uspeh u dresovima ljubljanske Olimpije, beogradske Crvene zvezde i Nice, bio je član reprezentacija Jugoslavije i Slovenije, a bronzanu medalju osvojio je na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu.

Prerano je otišao. Slovenački fudbal je izgubio jednog od najboljih defanzivaca ikada rođenih na sunčanoj strani Alpa. Bivša zvezda jugoslovenskog i slovenačkog fudbala proslavila je prošlog meseca svoj 60. rođendan, ali potom je izgubio bitku sa podmuklom bolešću koja ga nije poštedila poslednjih godina.

"U Crvenu zvezdu sam došao kao skijaš, a otišao kao kralj", rekao je Elzner po odlasku u francusku Nicu što dovoljno govori sa kakvim ponosom je nosio Zvezdin dres.

Sin nekadašnjeg istaknutog igrača i trenera Branka Elznera, stasavao je u Insbruku i Slovanu, igrao pre Crvene zvezde u Olimpiji, a karijeru posle "Marakane" gradio u Nici i Admiri.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво