Pavlovićeve tajne - ko mu je rekao da će vredeti 50 miliona i ko je znao za transfer u Monako

Sportski rekviziti i ekran - to su one stvari kojima Strahinja Pavlović prekraćuje vreme u rodnom Šapcu dok čeka da se vrati profesionalnom igranju fudbala.

Naravno, rekzviziti su tu da ostane u formi, a ekran da se nadmeće sa bratom u video igrama.

"Uglavnom treniram i sa bratom igram 'Kanter' i još neke igre sa bratom. Da li se iznerivram? Hahaha... ponekad. I trenutno gledam seriju 'Vikinzi', eto to su stvari koje uglavnom radim", priča još 18-godišnji fudbaler Partizana i omladinske reprezentacije Srbije.

On je temperament pokazao još od samog starta. Debitovao je pre godinu dana na utakmici sa Proleterom iz Novog Sada. Ali je prvi put u startnoj postavi bio protiv Crvene zvezde.

"Istina je da sam na prvoj utakmici posle devet a na drugoj posle 18 minuta dobio žuti karton. Jednostavno sam bio u utakmici. Vremenom sam uspeo da bolje kontrolišem emocije... I to se uči. Posle je bilo bolje. Ove sezone sam dobio samo tri žuta", objašnjava Pavlović.

"Ako ne budeš vredeo 50 miliona evra - nemoj mi se javljati" 

Za Strahinju stvari su se kretale munjevito. Već je potpisao ugovor sa Monakom, koji ga je pozajmio Partizanu do kraja ove sezone. Trenutno uči francuski i engleski.

"Trudili smo se da bude što više diskretno tokom pregovora. Jedino sam rekao svojoj porodici i Lazaru Pavloviću. Saigraču. Sa njim sve delim. Tačno je da smo sličnog karaktera, on je bio kapiten naše generacije u mlađim kategorijama", otkrio je talentovani defanzivac.

U tom uzrastu trener, između ostalih, bio je i Slađan Šćepović, on je Strahinji, čiji nadimak je Kalaba, rekao još pre nekoliko godina: "Ako ne budeš vredeo 50 miliona evra - nemoj mi se javljati".

"Da, rekao mi je to... Kazao mi je - ili ćeš me slušati i biti fudbaler ili ćeš... da ne kažem sad šta, uglavnom otići na drugu stranu".

Nada se pozivu u reprezentaciju, Đorđo Kjelini uzor 

Strahinji za sada ide jako dobro. Standardan je u Partizanu i član je omladinske selekcije.

"Priznajem da razmišljam i o seniorskoj reprezentaciji. To mi je želja. Mislim da ćemo savladati i Norvešku i narednog protivnika. I otići na Evropsko. Nadam se pozivu".

Moguće je da će igrati i na omladinskom i na seniorskom prvenstvu Evrope.

"Za sada zaostajemo na tabeli ali sve je moguće".

Ovaj mladi fudbaler je najbolji svedok da je sve moguće i da se brzo promeni na bolje.

"Ta utakmica sa Crvenom zvezdom je sigurno moja prelomna u dosadašnjoj karijeri. Od najznačajnijih još izdvajam finale Kupa, kada smo pobedili sa 2:0 i utakmica protiv Mančester junajteda. Imaš neku pozitivnu tremu a onda kada odeš na teren - imaš poštovanje ali ne i strah. Ne ako želiš da pobediš. A ja želim da pobedim svakoga, makar igrao i protiv Mesija", rekao je Pavlović.

Strahinja se uglavnom ugleda na igrače sa svoje pozicije. Barseloninog Pikea, Realovog Ramosa, Juventusovog Kjelinija...

"U mlađim kategorijama sam nosio broj 6, a sada 3. U seniorskoj ekipi šestica je bila zauzeta pa sam uzeo 3 po uzoru na Kjelinija. Da, on je prvi igrač sa kojim bih danas menjao dres kada bih mogao".

Kako su stvari krenule, neće proći mnogo vremena pre nego što redovno bude naspram najboljih igrača na svetu, i vrlo brzo protiv nekoga od svojih uzora. I tada će imati poštovanje prema svakom, ali ko god da je naspram njega, želeće da ga pobedi.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво