Brajtvajt potpisao za Barselonu

Danski fudbaler Martin Brajtvajt napustio je Leganes i potpisao za Barselonu u transferu vrednom 18 miliona evra, saopštio je katalonski gigant.

Kako se navodi, Brajtvajt je potpisao ugovor do 30. juna 2024. godine, uz otkupnu klauzulu od 300 miliona evra.

Brajtvajt ima 28 godina, a prethodno je igrao za Esbjerg, Tuluz, Midlzbro i Bordo.

"Veoma sam uzbuđen, ovo je ostvarenje dečačkog sna. Mislim da svako ko počinje da igra fudbal, sanja da zaigra za Barselonu. Velika su očekivanja i pritisak, ali ovde sam da pokušam da osvojim sve trofeje", prvi su utisci napadača po dolasku u "Blaugranu".

"Brz sam, jak, fizički i tehnički dobar, inteligentan, uvek pokušavam da unapredim svoju igru i nadam se da ću doprineti klubu. Pošto sam napadač, primarno zaduženje mi je da postižem golove i upravo na to ću da se fokusiram. Igrati sa najboljim fudbalerom ikada je velika čast. Ovo je veliki trenutak za mene, uzbuđen sam", dodao je Brajtvajt. 

On na Kamp nou stiže kao zamena za Usmana Dembelea, koji će zbog povrede pauzirati šest meseci, pa je Barseloni shodno pravilima dozvoljeno da angažuje zamenu van prelaznog roka, ali samo iz španskog kluba ili fudbalera bez ugovora.

Brajtvajt je za Dansku odigrao 39 utakmica i postigao sedam golova.

Ove sezone je u dresu Leganesa upisao 27 nastupa u svim takmičenjima i postigao osam golova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво